Η επανάσταση του 1821 γίνεται ταινία στο Χόλιγουντ

Η επανάσταση του 1821 γίνεται ταινία στο Χόλιγουντ16.02.2019Τέχνες

«Οι βράχοι της ελευθερίας» ο τίτλος της υπερπαραγωγής

Με φόντο την ελληνική Επανάσταση το Χόλιγουντ ακόμη μία φορά υποκλίνεται στην ιστορία μας.

Η Μέκκα του κινηματογράφου τον τελευταίο καιρό «μιλάει» ελληνικά, αφού μετά την υπερπαραγωγή και υποψήφια για 10 Οσκαρ «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου ετοιμάζει μια ταινία που θα σπάσει ταμεία και θα βγει τον επόμενο μήνα στο εξωτερικό. Την πολλά υποσχόμενη παραγωγή έχουν αναλάβει ο Ελληνοαμερικανός κροίσος Ντιν

Μητρόπολος και η σύζυγός του Μαριάννα, η οποία υπογράφει το σενάριο.

Ο τίτλος της ταινίας είναι «Cliffs of Freedom» («Οι βράχοι της ελευθερίας») και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βαν Λινγκ. Οσον αφορά τους πρωταγωνιστές, ο παραγωγός ήθελε στο καστ τους Κρίστιαν Μπέιλ, Χαβιέ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό και τελικά έκλεισαν οι Τζαν Ουντίν, Ράζα Τζάφρεϊ και Τάνια Ρέιμοντ.

Μάλιστα, το καστ συμπληρώνουν ο Ελληνοαμερικανός σταρ Μπίλι Ζέιν και ο Κρίστοφερ Πλάμερ. Η ταινία έχει διάρκεια 137 λεπτά και έχει φόντο τον πόλεμο αλλά και έναν παράφορο έρωτα της Ελληνίδας Αννας-Χριστίνας και του Τούρκου συνταγματάρχη Tariq.

Πρόκειται για την ιστορία μιας γενναίας νεαρής χωριατοπούλας, η οποία, όταν ήταν μικρή βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού και της χάρισε τη ζωή ο Τούρκος αξιωματικός κατά την αυγή του ελληνικού πολέμου για την ανεξαρτησία ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, το 1821.

Η εικοσάχρονη Αννα-Χριστίνα δέχεται τα βέλη του έρωτα από τον συνταγματάρχη Tariq, ένα ανερχόμενο αστέρι του τουρκικού στρατού, που όμως έχει μεγάλες αμφιβολίες σχετικά με τις βάρβαρες μεθόδους διακυβέρνησης των συμπατριωτών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα