Η Εκκλησία έκανε το εθνικό χρέος της

Η Εκκλησία έκανε το εθνικό χρέος της22.01.2018Άρθρα

Η Εκκλησία έκανε το καθήκον της! Ξεκαθάρισε ότι δεν μένει αμέτοχη στη δημόσια συζήτηση για το θέμα των Σκοπίων και χωρίς περιστροφές διαμήνυσε ότι θα είναι εθνική ήττα αν παραχωρηθεί η ονομασία Μακεδονία ή παράγωγά της στους Σκοπιανούς.

Του
Δημήτρη ριζουλη

Η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών -παρότι η Ιερά Σύνοδος έπραξε το αυτονόητο- ήταν απαράδεκτη. Με

υβριστικό και λαϊκιστικό τρόπο «κύκλοι» του ΥΠΕΞ ανέφεραν ότι η Εκκλησία ταυτίζεται με τη Χρυσή Αυγή. Και δεν βρέθηκε, δυστυχώς, ούτε ένας να απαντήσει ότι η Εκκλησία ταυτίζεται με την αλήθεια, την Ιστορία και... τον Μίκη Θεοδωράκη! Εκτός αν στο ΥΠΕΞ θεωρούν και τον αριστερό μουσικοσυνθέτη... χρυσαυγίτη! Θυμίζω ότι δήλωσε πως, αν παραχωρηθεί το όνομα Μακεδονία, αυτό θα συνιστά προδοσία.

Η «κωμωδία» με τις ταμπέλες που βάζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες σε όποιον διαφωνεί με αυτούς πρέπει να τελειώνει. Πρόκειται για την... αποθέωση του φασισμού! Ντροπή τους, λοιπόν, να κάνουν λαϊκιστικά παιχνίδια με την Εκκλησία.

Ιεράρχες της βόρειας Ελλάδας δίνουν μέσω της «Ορθόδοξης Αλήθειας» δυναμική συνέχεια στο θέμα. Να γνωρίζουν οι πάντες: Η Εκκλησία δεν θα μείνει (και δεν επιτρέπεται να μείνει) αμέτοχη. Θυμηθείτε με. Θα δούμε πολλούς ιερείς και Αρχιερείς στα συλλαλητήρια που θα οργανωθούν. Και, φυσικά, την πλειονότητα του πιστού λαού. Η Εκκλησία έχει δώσει αγώνες για τα δίκαια του έθνους και κανένας δεν μπορεί να της αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα. Θα ήταν σαν να καταργούσε την υπόσταση και την ιστορία της.

Ως προς την ουσία της υπόθεσης: Εκείνοι που πρέπει να αισθάνονται πίεση υποχώρησης και αλλαγής είναι οι δράστες του εγκλήματος κατά της Ελληνικής Ιστορίας και όχι τα θύματα. Η Ελλάδα δεν επείγεται και μπορεί να αναμένει ακόμα μία δεκαετία για οριστική και καθαρή λύση. Οι Σκοπιανοί κλοπείς της Ελληνικής Ιστορίας δεν έχουν αυτό το πλεονέκτημα, επειδή θα διαλυθούν εις τα εξ ων συνετέθησαν. Τη στιγμή που δύο αλβανόφωνοι υπουργοί της κυβέρνησης Ζάεφ αποχώρησαν πριν από λίγες ημέρες ακριβώς με την αιτιολογία ότι η νέα κυβέρνηση ακολουθεί «απαράλλακτη πολιτική στο θέμα της ονομασίας», εμείς γιατί τυφλωθήκαμε από τη δήθεν διαλλακτικότητα του κ. Ζάεφ;

Και μην ξεχνάμε: Το 2008 στο Βουκουρέστι, όταν η Ελλάδα έθεσε επιτυχώς βέτο στην εισδοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δεν έγινε καμία συμφωνία ότι η Ελλάδα δέχεται σύνθετη ονομασία erga omnes που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Το ζήτημα αυτό ξεκαθάρισε προ ημερών σε αντιπροσωπία μακεδονικών οργανώσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, με την πρόσθετη ιδιότητά του ως καθηγητή Διεθνούς Δικαίου. Επομένως, η σύνθετη ονομασία δεν είναι η εθνική θέση. Αυτή είχε καθοριστεί το 1992. Καμία χρήση της ονομασίας Μακεδονία από τους κλοπείς της Ιστορίας.

Από την Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια

Keywords
Τυχαία Θέματα