Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν δίνει επιτέλους ένα τέλος στον θόρυβο;

Yπάρχουν πολιτικές πιέσεις ή υπάρχει κάποια άλλη συμφωνία με τον ναό των Αγίων Ισιδώρων;

Ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος -παιδί του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, μην ξεχνάμε- ήταν ξεκάθαρος: Ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης δεν είναι αυτό που πιστεύει ο κόσμος. Το λένε άνθρωποι που ήταν κοντά του παλιά, που πίστεψαν σε αυτόν ή συνεργάστηκαν μαζί του.

Αυτά είναι θέματα που πρέπει να εξετάσει η διοικούσα Εκκλησία. Πρώτη απ’ όλους η προϊσταμένη Αρχή, στην οποία ανήκει το εκκλησάκι. Δηλαδή, η Αρχιεπισκοπή και ο Αρχιεπίσκοπος. Πώς είναι δυνατόν το παιδί του Αρχιεπισκόπου,

ο μητροπολίτης Αργολίδος, που θεωρείται από τους πιο σοβαρούς ιεράρχες και βαθιά πνευματικός, να αφήνει τέτοιες αιχμές για έναν κληρικό που δρα εντός της Αρχιεπισκοπής; Οι πολιτικοί φίλοι του Ναού των Αγίων Ισιδώρων είναι πολλοί και ισχυροί. Κυρίως οι σύζυγοι των πολιτικών.

Με τη Μαρέβα Μητσοτάκη, την Τζένη Μπαλατσινού-Κικίλια και τη σύζυγο του Προκόπη Παυλόπουλου να κρατούν τα πρωτεία στην αγάπη τους για τον παπα-Δημήτρη. Και γι’ αυτό τραβολογάνε και τους συζύγους τους στον ναό. Ο παπα-Δημήτρης έχει φροντίσει σε όλους τους τόνους να προβάλει αυτές τις σχέσεις με τους ισχυρούς της αθηναϊκής κοινωνίας. Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει ασχοληθεί, παρά όσα ακούγονται τόσα χρόνια και τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στην Εκκλησία; Συμβαίνει αυτό γιατί υπάρχουν πολιτικές πιέσεις ή υφίσταται άλλη συμφωνία με τον Ναό των Αγίων Ισιδώρων; Γιατί με ένα επίσημο πόρισμα της Εκκλησίας θα σταματούσαν να εξετίθεντο και ο μητροπολίτης Αργολίδος και ο π. Δημήτριος Λουπασάκης και οι «ισχυρές» ενορίτισσες των Αγίων Ισιδώρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα