Εργα ντροπής από τον Καμίνη

Εργα ντροπής από τον Καμίνη06.04.2018Πρόσωπα

Απίστευτη προχειρότητα στην ανακαίνιση του πεζοδρόμου της Βασ. Ολγας σε μία από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Αθήνας

Μεσημέρι Μεγάλης Πέμπτης και μία οικογένεια τουριστών περπατά στον -ανακαινισμένο, υποτίθεται- πεζόδρομο της Βασιλίσσης Ολγας, απέναντι από το Ζάππειο. Πατέρας, σύζυγος και κόρη περνούν έξω από την είσοδο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου με κατεύθυνση προς το Καλλιμάρμαρο.

Για να φτάσουν στο φανάρι, στη διασταύρωση με την Αρδηττού, αναγκάζονται

να κάνουν «σλάλομ» ανάμεσα σε πεταμένες πέτρες, ξύλινες παλέτες, κορδέλες και μικρά «βουνά» από χώματα.

Οταν φτάνουν στη διασταύρωση, τα εμπόδια δεν σταματούν και έρχονται αντιμέτωποι με ένα χάος, καθώς βλέπουν να ξεφυτρώνουν μπροστά τους τσουβάλια γεμάτα ασβέστη, κουτιά με εργαλεία, σίδερα στερεωμένα στον φράχτη και κουβάδες...
Σε αυτό το πρόχειρο εργοτάξιο, που έχει στήσει ο Δήμος Αθηναίων σε μια περιοχή με μεγάλη τουριστική κίνηση, υπάρχει μόνο ένας εργάτης, ο οποίος τοποθετεί ράθυμα κάτω από τον ήλιο τις πλάκες στο πεζοδρόμιο.

Λίγο πριν από την κορύφωση της τουριστικής περιόδου ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης... έκανε και πάλι το θαύμα του, αφήνοντας μισοτελειωμένο και γεμάτο μπαλώματα έναν πολυσύχναστο δρόμο της πρωτεύουσας, από τον οποίο περνάνε καθημερινά -εκτός από τουρίστες- εκατοντάδες πολίτες.

Παγίδες

Οι κακοτεχνίες και οι προχειρότητες για την τοποθέτηση των νέων πλακών στο πεζοδρόμιο είναι κάτι παραπάνω από «χτυπητές». Σε πολλά σημεία -άγνωστο γιατί- οι υπεύθυνοι δεν φρόντισαν να τοποθετήσουν πλάκες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τρύπες (!), οι οποίες έχουν καλυφθεί κακήν κακώς από ξύλινες παλέτες. Ενα σκηνικό εξαιρετικά επικίνδυνο για την ασφάλεια των πεζών.

Επίσης, στην άκρη του πεζοδρομίου, το οποίο παραδόξως μοιάζει να είναι ξηλωμένο αν και καινούργιο, εξέχουν σωλήνες και καλώδια. Αλγεινή εντύπωση προκαλούν και τα μπάζα που είναι παρατημένα έξω από το κοντέινερ δίπλα στις γραμμές του τραμ.
Μια θλιβερή εικόνα με ευθύνη του Γιώργου Καμίνη, ο οποίος θα μείνει στη συνείδηση των πολιτών ως ο δήμαρχος των πρόχειρων και μισοτελειωμένων έργων της πρωτεύουσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα