«Είχα πει ότι κινδύνευε η ζωή του Βαγγέλη»

«Είχα πει ότι κινδύνευε η ζωή του Βαγγέλη»11.04.2019Δικαστικά

Πρώην σπουδαστής κατέθεσε στη δίκη Γιακουμάκη ότι είχε ενημερώσει τις Αρχές της σχολής

Τα αίματα άναψαν στην εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, με κατηγορούμενους τους εννέα Κρητικούς. Ενταση υπήρξε κατά την εξέταση του βασικού μάρτυρα Νίκου Δάβρη, που ήταν συμφοιτητής του άτυχου 20χρονου στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Ο νεαρός, που για να καταθέσει στη δίκη ταξίδεψε από τη Βραζιλία όπου ζει μόνιμα, δέχτηκε πολλές ερωτήσεις και απάντησε

με λεπτομέρειες. Οπως είπε, ήταν αυτός που είχε καταγγείλει στην υπεύθυνη της εστίας και στον πρώην διευθυντή της σχολής ό,τι ήξερε και είχε ακούσει από άλλους σπουδαστές γι' αυτά που υπέμενε ο Βαγγέλης στο πρώτο έτος: «Τους είπα “ο Βαγγέλης κινδυνεύει από τους άλλους Κρητικούς με σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και με θάνατο”» κατέθεσε.
Κάποια στιγμή ρωτήθηκε για ποιον λόγο πιστεύει ότι γίνονταν αυτού του είδους τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη, για να προκαλέσει την παρέμβαση της προέδρου του δικαστηρίου που είπε ενοχλημένη: «Δεν είναι κατηγορούμενος ο μάρτυρας επειδή ενημέρωσε τους υπευθύνους της Γαλακτοκομικής»!

Τι φοβόταν

Ο Νίκος Δάβρης αποκάλυψε, πάντως, πως ο αδικοχαμένος Βαγγέλης είχε άγχος μήπως τον έδιωχναν από την παρέα τους οι Κρητικοί και γι' αυτό δεν μιλούσε γι' αυτά που βίωνε.

Μάλιστα, περιέγραψε τα περιστατικά που είχε ακούσει από έναν συμφοιτητή του, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας: «Μου είπε ότι τον ξύριζαν με λεπίδα, με κίνδυνο να τον κόψουν, ότι τον είχαν κλείσει σε μια ντουλάπα και του πετούσαν λεφτά για να τραγουδάει σαν να ήταν τζουκ μποξ, ότι τον πετούσαν ο ένας στον άλλον και άλλα...» Εκτός από τον Δάβρη, κατέθεσαν ακόμα δύο μάρτυρες, οι οποίοι εμφανίστηκαν στη μέση της ακροαματικής διαδικασίας. Συγκίνηση προκλήθηκε στο ακροατήριο όταν ο χαροκαμένος πατέρας είπε ότι κατανοεί τη συστολή του δεύτερου μάρτυρα, καθώς «είναι Κρητικός και θα επιστρέψει στην Κρήτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα