Έγκυρες πηγές: Tι φοβάται ο Αντώνης Σαμαράς;

Κάτι δεν πάει καλά στις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών. Καταρχάς -αν κρίνουμε από τα σάιτ που πρόσκεινται σε αυτόν- ενοχλήθηκε σφόδρα από το περιεχόμενο tweet του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος τον «φωτογράφιζε» ως υπαίτιο της πτώσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη του 1993. Tweet που ήρθε ως απάντηση του κυρίου Δένδια σε καυστικό σχόλιο στα social

media κατά του υπουργού Εξωτερικών για τα γεγονότα στον Εβρο.

➥ Ο θρύλος λέει ότι ο Δένδιας συζήτησε το θέμα της διαδικτυακής επίθεσης εναντίον του με τον πρωθυπουργό. Ο θρύλος επίσης λέει ότι και ο Αντώνης Σαμαράς απαιτεί να αποδοκιμάσει η κυβέρνηση τον Νίκο Δένδια για τις αναφορές του στο εσωκομματικό παρελθόν της Ν.Δ. Πόσο μάλλον που ο υπουργός Εξωτερικών με νεότερη συνέντευξή του χθες στη «Real News» επιτέθηκε εκ νέου (απαντώντας σε σχετικά ερώτηση) στους κατ’ επάγγελμα πατριδοκάπηλους.

➥ Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει καταστεί διαιτητής της κόντρας του πρώην πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών. Αλλά δεν είναι το μόνο μέτωπο που υπάρχει.

➥ Αν κρίνω από εφημερίδες που απηχούν τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, συμβαίνουν και άλλα πράγματα. Πρώτον, αποκαλύπτεται από τον Τύπο του λιμένος πως ο κ. Σαμαράς φέρεται ότι ζήτησε από την κυβέρνηση να κληθούν ως ύποπτοι ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής η εισαγγελέας Διαφθοράς και οι τρεις επίκουροι εισαγγελείς. Το αίτημά του προσώρας απορρίφθηκε.

➥ Όπως απορρίφθηκε στο παρελθόν από το Μαξίμου και άλλες δυνάμεις το αίτημα να ξεκουκουλωθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Φέρεται ότι πιέζει επίσης -απ’ ό,τι φαίνεται-παρασκηνιακά να μπουν οι Τσίπρας – Παππάς στο κάδρο των παραπομπών. Αυτό θα δούμε στην πορεία αν θα υλοποιηθεί. Ίσως ναι, ίσως όχι. Αναλόγως των ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων.

➥ Πλέον αυτών υπάρχει όμως και κάτι ακόμη. Διακρίνω μεγάλη αναστάτωση μετά την κατάθεση της εισαγγελέως Δημητρίου στην Προανακριτική, ειδικώς αν κρίνω πάλι από τις εφημερίδες που απηχούν κάθε Σάββατο τις απόψεις του κυρίου Σαμαρά. Αναστάτωση για δύο θέματα: Πρώτον, μη τυχόν και έχουν έρθει νέα στοιχεία -όχι για τον ίδιο- από τις ΗΠΑ με βάση το αίτημα δικαστικής συνδρομής. Άγνωστον. Η εισαγγελεύς Δημητρίου μίλησε διφορούμενα. Δεύτερον, το ζήτημα των ακυρότητας ή μη των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων. Η άποψη ότι είναι άκυρες οι καταθέσεις επειδή τα ίδια πρόσωπα φέρεται ότι κατέθεσαν και στο FBI προσδοκώντας αποζημίωση (θεωρείται ασυμβίβαστο καταρχάς με τον νόμο Αθανασίου) αποδομήθηκε πλήρως από την εισαγγελέα Δημητρίου στην Προανακριτική. Με παραπομπές στην αιτιολογική έκθεση του νόμου Αθανασίου. Ας μην ξεχνάμε ότι η Δημητρίου είπε με νόημα πως μία υπόθεση που είναι στο αρχείο μπορεί να φύγει από το αρχείο εάν προκύψουν νέα στοιχεία

➥ Ω του θαύματος, χθες με άρθρο του στο «Βήμα» ο βουλευτής κύριος Αθανασίου προτείνει να αλλάξει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και να θεωρούνται άκυρες οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για όσες υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο. Αραγε γιατί; Γιατί ο συνδυασμός καταθέσεων προστατευομένων και νέων τυχόν στοιχείων μπορεί να γυρίσει ξανά την υπόθεση τούμπα; Ερωτήματα θέτουμε με λογικούς συλλογισμούς. Πάσα απάντησις δεκτή.

Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα