«Εφυγε» το ιστορικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Μάνος Μανωλάκος

«Εφυγε» το ιστορικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Μάνος Μανωλάκος15.02.2018ΝΔ

Ενα ιστορικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και της Ν.Δ. έφυγε χθες αιφνιδιαστικά από τη ζωή. Ο λόγος για τον φαρμακοποιό και πρώην αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Μάνο Μανωλάκο.

Ενα στέλεχος που στην πολιτική και την κομματική πορεία του δεν σταμάτησε να μιλά για την ανάγκη προάσπισης από τη Δεξιά του παρελθόντος της και της προσφοράς

της στην πατρίδα. Αυτός ήταν και ο λόγος που κατά καιρούς είχε στοχοποιηθεί από διάφορους δήθεν προοδευτικούς.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρέθηκε νεκρός εντός του φαρμακείου του, προκαλώντας θλίψη σε όλους όσοι τον γνώριζαν. Είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επί προεδρίας Βασίλη Μιχαλολιάκου, στο πλευρό του Ευάγγελου Αβέρωφ, καθώς και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος.

Στην ίδια εκτελεστική επιτροπή βρισκόταν από το 1982 έως το 1984 μαζί με τους Σταθόπουλο Βάιο, Αναγνωστάκο Γιώργο, Χατζηνικολάου Νίκο, Λαδιά Χρήστο, Δελάκη Γιώργο, Γεροντόπουλο Ακη, Καραχάλιο Διονύση, Σιαμπάνη Απόστολο, Σιαμόπουλο Δημήτρη, Αγγελίδης Γιάννη. Στα «πέτρινα χρόνια» της Ν.Δ. ήταν πάντα μπροστάρης στις ιδεολογικές μάχες με το «σκληρό» ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε διατελέσει και «συγκεντρωσιάρχης», αποκτώντας το ψευδώνυμο «στρατηγός».

Φόρος τιμής

Με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ένα μετά το άλλο τα «γαλάζια» στελέχη της γενιάς του απέτισαν φόρο τιμής στον «δικό τους» Μάνο: τον «αγέρωχο και ατίθασο Μανιάτη, τον φίλο των μαθητικών και φοιτητικών αγώνων, τον μαχητή, τον αγωνιστή, τον έντιμο πατριώτη, τον εξαίρετο επιστήμονα». Επί προεδρίας Μιλτιάδη Εβερτ, ο εκλιπών είχε βρεθεί προσωρινά εκτός κόμματος, επειδή, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος, «πήγαινα σε κάτι φιλοβασιλικές εκδηλώσεις».

Σε συνέντευξή του είχε αναφερθεί στο συμβάν: «Με φώναξε στο γραφείο του ο Εβερτ για να με προειδοποιήσει να μη μιλάω εναντίον του Μητσοτάκη, ενώ εκείνη την περίοδο είχε κόντρα και με τον Τατούλη. Εγώ, όμως, σε μια δήλωσή μου είπα ότι πρέπει να καθαρίσει το κόμμα από την κόπρο του Αυγείου. Ετσι, τελικά διεσώθη ο Τατούλης και παραπέμφθηκα εγώ στο Πειθαρχικό, και διεγράφην για τρεις μήνες».

Ετικέτες: Μάνος Μανωλάκος
Keywords
Αναζητήσεις
πεθανε ο μανωλης μανωλακος
Τυχαία Θέματα