«Εφτυσαν» τη Βουλή αρχηγοί - βουλευτές

«Εφτυσαν» τη Βουλή αρχηγοί - βουλευτές10.05.2019Βουλή

Ονειδος! Σε άδεια έδρανα η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Απουσίαζαν οι περισσότεροι από τους 300, ο Τσίπρας έλειπε στο Βουκουρέστι και ο Μητσοτάκης έδινε ομιλία στα... Ιωάννινα

Η Θέση μας: Απαντες κατώτεροι των περιστάσεων...

Διαβάστε επίσης:

►Ανοχύρωτο κράτος! Τα έσπασαν όλα στο Κολωνάκι για τον Κουφοντίνα►Καραμανλή, όπως στο... πεζοδρόμιο: Τι
είναι αυτά που λες, άντε βρε βούρλο►Κυμπουρόπουλος: Δεν περίμενα από τον πρωθυπουργό να με πει «γλάστρα»►Χαμηλοί (σχετικά) τόνοι και δύο... μαντινάδες από τον αμετανόητο Πολάκη►«Κατέφυγε» στο facebook για τη ρεβάνς►«Απολογία» Κυριάκου για την... κοκορομαχία►Κρητικός ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας►Γελά ο κόσμος! Δεν είμαι γυρολόγος, λέει ο Ψαριανός►Σχέδιο για φοροελαφρύνσεις μέσω των τόκων στεγαστικών►Στο άνω «περιβόλι» ο Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης►Απαλλάσσεται ο 88χρονος που πυροβόλησε τους ληστές του

Προεόρτια σε άδεια έδρανα για το σημερινό «ραντεβού»!

Δεύτερο ημίχρονο της οξείας σύγκρουσης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη απόψε, με τους δύο άνδρες να επιδίδονται σε νέο καυτό τετ α τετ, λίγο πριν από τη λήξη του... αγώνα, με την ονομαστική φανερή ψηφοφορία για την οποία η κυβέρνηση δηλώνει βέβαιη ότι θα κερδίσει με ευκολία. Μετά το μεσημέρι οι αρχηγοί της ήσσονος αντιπολίτευσης θα ανέβουν στο κοινοβουλευτικό βήμα, με τον πρωθυπουργό να κλείνει την τριήμερη μαραθώνια συνεδρίαση. Θα έχει προηγηθεί βέβαια η ομιλία του αρχηγού της Ν.Δ., ο οποίος και θα δώσει, εκ των πραγμάτων, τον τόνο της αντιπαράθεσης.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στα κομματικά επιτελεία για το αν οι δύο αρχηγοί θα πρέπει να συνεχίσουν στο ίδιο ύφος και ήθος, αφουγκραζόμενοι προφανώς τη δυσαρέσκεια των πολιτών με το απίστευτα χαμηλό επίπεδο των διαπληκτισμών. Κατά τη δεύτερη μέρα συζήτησης, πάντως, τα πνεύματα παρέμειναν οξυμένα και οι τόνοι υψηλοί, παρότι οι περισσότεροι βουλευτές, υπουργοί και πολιτικοί αρχηγοί άφησαν κενά τα έδρανά τους. Οπως αναμενόταν, μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στην... κοτερολογία, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει πύρινα βέλη στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρωθυπουργό. «Κίτρινα είναι μόνο τα κότερα που πάνε βόλτα τον Τσίπρα;» αναρωτήθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος το βίντεο από το 2014 στο οποίο ο πρωθυπουργός κατηγορούσε το παλιό πολιτικό σύστημα που πήγαινε βόλτες με σκάφη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μάκης Βορίδης, που εμφανίστηκε ως συνήγορος-υπασπιστής της Μαρέβας Μητσοτάκη, όταν μιλώντας για την ιδιωτικότητα αναφέρθηκε στη σύζυγο του πρόεδρου της Ν.Δ. και διερωτήθηκε: «Η κυρία Μητσοτάκη όταν συκοφαντείται και λασπολογείται συστηματικά από τον πρωθυπουργό δεν έχει ιδιωτικότητα;». Απαντώντας στις ομαδικές επικρίσεις, ο Γιώργος Σταθάκης «τα 'ριξε» στη «διάχυτη κίτρινη κουλτούρα που διακινείται σε μερίδα του Τύπου». Επικαλέστηκε, μάλιστα, την περίφημη ροζ βίλα του Ανδρέα Παπανδρέου, δηλώνοντας βέβαιος ότι η Ν.Δ. δεν θα κερδίσει εκλογές με αυτές τις επιθέσεις, καθώς «ο Παπανδρέου σάρωσε όταν συζητούσαμε για το σπίτι».

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο «γαλάζιος» κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι διέπεται από... μανιχαϊστική αντίληψη, που είναι βαθύτατα αντιευρωπαϊκή και επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Πάντως, ο κοινοβουλευτικός μπαχτσές είχε απ' όλα, κυρίως πληθώρα από εμπνευσμένες ή μη ατάκες, με τον Κώστα Ζουράρι να τραβά όλα τα φώτα πάνω του, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πέσει «με τα ετοιμόρροπα ελληνικά του» στα πόδια του και να του ζητήσει συγγνώμη, ενώ αποκάλεσε τον Μάνφρεντ Βέμπερ «Obersturmführer», δηλαδή υπολοχαγό των SS.

Keywords
Τυχαία Θέματα