Έχει χαθεί ο έλεγχος

Οι Έλληνες είναι οι τελευταίοι στους οποίους πρέπει να αποδίδεται η ευθύνη για την όποια αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού. Οι κυρίως υπεύθυνοι για τη διασπορά είναι οι διαχειριστές της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά μέρος της ευθύνης μπορεί να αποδοθεί και σε πληθυσμούς που δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας παραδέχθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε: «Επιβεβαιώνω ότι στα νοσοκομεία της Αθήνας, π.χ. Σωτηρία ή Ευαγγελισμός,

είναι αυξημένος ο αριθμός μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι προσέρχονται με Covid. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί και νεαροί σε ηλικία και, επειδή υγειονομικά δεν μπορούμε να τους επιστρέψουμε στα σπίτια στα οποία μένουν πέντε πέντε και δέκα δέκα, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε υγειονομική “βόμβα”, τους κρατάμε στο νοσοκομείο».

Στην ουσία αυτή η διατύπωση σημαίνει ότι οι Ελληνες φορολογούμενοι πολίτες έρχονται δεύτεροι στις προτιμήσεις του ελληνικού κράτους όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη. Η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι έποικοι, οι οποίοι, λόγω ιδιαίτερων συνθηκών διαβίωσης, αποτελούν υγειονομικές «βόμβες». Εύλογη είναι η απορία ποιος επέτρεψε να αποκτήσει η χώρα μας τόσο πολλές υγειονομικές «βόμβες»…

Επιπλέον, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχθεί κάτι το προφανές, το οποίο η «δημοκρατία» έχει επισημάνει με την αρθρογραφία της δεκάδες φορές, ήδη από τις πρώτες μέρες της επιβολής του πρώτου lockdown. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι εστίες μετάδοσης του κορονοϊού – από τις μεγαλύτερες, μάλιστα, που υπάρχουν. Όταν συνωστίζονται τόσοι άνθρωποι σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα, τότε αρκεί ένας για να μεταδώσει τον κορονοϊό σε δεκάδες ανθρώπους.

Παρά ταύτα, το υπουργείο Μεταφορών έχει αδιαφορήσει παγερά και για τις ανθρώπινες συνθήκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και για την υγεία των επιβατών. Τα δρομολόγια είναι αραιά και από την πλευρά του αρμόδιου υπουργού ακούγονται αδιάκοπα μισόλογα, υπεκφυγές και μη πιστευτές δικαιολογίες.

Αν θέλει το κράτος να αποκτήσει τον έλεγχο της κατάστασης, δεν έχει παρά να εφαρμόσει πολιτικές που μπορούν να φέρουν απτά αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα