Εμπόριο βρεφών: Αθώα δηλώνει η Ρουμάνα!

Αρνείται ότι θα πουλούσε το μωρό της στη Θεσσαλονίκη, ισχυριζόμενη ότι σκοπός της ήταν η ένταξη σε πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας

Δύο μήνες μετά τη σύλληψή της η παρένθετη μητέρα που ταξίδευε από τα Χανιά στη Θεσσαλονίκη για να πουλήσει το νεογέννητο μωρό της και η οποία άνοιξε άθελά της τον ασκό του Αιόλου για την κλινική «εργοστάσιο παραγωγής

βρεφών», που απευθυνόταν σε άτεκνα ή ομόφυλα ζευγάρια που δυσκολεύονταν να αποκτήσουν παιδιά, έλυσε τη σιωπή της και αρνήθηκε τις κατηγορίες!

Επειτα από τρεις ημέρες παραμονής στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων και μετά την απολογία της στον ανακριτή η νεαρή Ρουμάνα, η οποία είναι μητέρα άλλων δύο παιδιών, ηλικίας ενός και τριών ετών, είχε αφεθεί ελεύθερη, ενώ το νεογέννητο, μόλις εννέα ημερών τότε, είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενο επί δύο μήνες. Ωστόσο, από την περασμένη Παρασκευή βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια, απολαμβάνοντας τη σταθερότητα, τη θαλπωρή και την αγάπη των νέων γονιών του. Πλέον, η βιολογική μητέρα, η οποία κατηγορείται ότι θα παρέδιδε το μωρό της για ιδιωτική υιοθεσία, αντί χρηματικού ανταλλάγματος, ζει στις παραθαλάσσιες βίλες που χρησιμοποιούσε η κλινική για τη φιλοξενία παρένθετων γυναικών, μαζί με τα δύο παιδιά της και τον βιολογικό πατέρα τους.

Μιλώντας στο zarpanews.gr, αρνήθηκε όσα της καταλογίζονται, υποστηρίζοντας ότι ο λόγος του ταξιδιού της ήταν να ενταχθεί στο πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας της κλινικής (σ.σ.: ήταν δότρια ωαρίων και παρένθετη μητέρα στο παρελθόν). Οπως ισχυρίστηκε, με την 37χρονη ομοεθνή συγκατηγορούμενή της, η οποία φέρεται ως «μεσίτρια» υπάλληλος του «αμαρτωλού» κέντρου γονιμότητας, θα πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψουν τα χαρτιά με το ζευγάρι, του οποίου το έμβρυο θα κυοφορούσε, προτού τις σταματήσει η Αστυνομία! Την ίδια εκδοχή παρουσιάζει, άλλωστε, και η 37χρονη που φέρεται ότι είχε διαμεσολαβητικό ρόλο στην υπόθεση.

Ωστόσο, η παραπάνω εκδοχή δεν έγινε πιστευτή από τις αστυνομικές Αρχές κι έτσι, έπειτα από δύο μήνες αξιολόγησης του οικογενειακού περιβάλλοντος των βιολογικών γονέων του βρέφους, η κοινωνική υπηρεσία του δήμου όπου βρίσκονται οι βίλες έστειλε εισήγηση προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων ως προς την καταλληλότητα της ανατροφής του παιδιού. Ακολούθως, εκδόθηκε η σχετική εισαγγελική παραγγελία για μη επιστροφή στους γονείς και για αναδοχή.

Για την υπόθεση της «φάμπρικας»… παραγωγής βρεφών κατηγορούνται οκτώ άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν προφυλακιστεί. Ανάμεσά τους και η 37χρονη από τη Ρουμανία, που ταξίδευε μαζί με τη λεχώνα και βιολογική μητέρα του μωρού όταν πραγματοποιήθηκε η αστυνομική επιχείρηση. Από τον Δεκέμβριο του 2022 έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 71 δότριες ωαρίων, με ορισμένες εξ αυτών να έχουν πέσει κατ’ επανάληψη θύματα εκμετάλλευσης από τα μέλη της οργάνωσης, καθώς και 98 θύματα εμπορίας ανθρώπων, που τέθηκαν σε εργασιακή εκμετάλλευση ως παρένθετες μητέρες. Επίσης, διαπιστώθηκαν τέσσερις περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών τετελεσμένων ή σε απόπειρα. Το όφελος που καρπωνόταν η εγκληματική οργάνωση ανά πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας κυμαινόταν συνήθως από 70.000 έως 100.000 ευρώ, με το 70% του ποσού να αφορά καθαρό κέρδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμπόριο, Αθώα, Ρουμάνα,eborio, athoa, roumana