Δραχμολάγνοι εναντίον... μνημονιολάγνου

Δραχμολάγνοι εναντίον... μνημονιολάγνου16.10.2019

Τι απαντούν στον Στουρνάρα για τις αποκαλύψεις περί εθνικού νομίσματος

Με ειρωνείες και εντελώς απαξιωτικές εκφράσεις για το πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα έγιναν δεκτοί από τους πολιτικούς πρωταγωνιστές του πρώτου εξαμήνου 2015 οι ισχυρισμοί του κεντρικού τραπεζίτη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ήθελε να τυπώσει δραχμές και να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα σε γνώση μάλιστα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Γελοιότητες ανάξιες σχολιασμού» χαρακτήρισαν μιλώντας στη «δημοκρατία» στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα όσα είπε ο κ. Στουρνάρας κατά την παρουσίαση του βιβλίου των Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού «Η τελευταία μπλόφα». 

Οι ίδιοι επιτελείς υπενθύμιζαν παράλληλα τον ιδιαίτερα αρνητικό ρόλο για τη χώρα που διαδραμάτισε ως υπουργός Οικονομικών του Αντώνη Σαμαρά αλλά και μετέπειτα ως επικεφαλής της Τραπέζης της Ελλάδος, καθώς επίσης τα συχνά προβλήματα που προκαλούσε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας τον θεσμικό ρόλο του και τις επαφές του με ξένους.

Με... μειδιάματα αντέδρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κληθείς να σχολιάσει αυτές τις δηλώσεις. Ο πρώην υπουργός Ενέργειας εκείνη την περίοδο, ο οποίος κατά το παρελθόν στοχοποιήθηκε άγρια από ξένα και ελληνικά ΜΜΕ επειδή τότε πρότεινε σθεναρά το άνοιγμα στη Μόσχα, παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του.

Σε αυτές είχε χαρακτηρίσει μυθεύματα τα περί έκδοσης δραχμών σε ρωσικά κρατικά τυπογραφεία και τα περί ύπαρξης τέτοιου σχεδίου ή... κατάληψης του Νομισματοκοπείου, τονίζοντας ότι «όλα ήταν φθηνά ψέματα».

Με υποτιμητικά σχόλια αντιμετώπισε και ο Γιάνης Βαρουφάκης τα λεγόμενα Στουρνάρα αλλά και όσα αναφέρονται στο βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα». Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 σε κατ' ιδίαν συζητήσεις δηλώνει ότι το επίμαχο βιβλίο συνιστά την... «επίσημη άποψη της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού», με την ειρωνική επισήμανση ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο «για να έχουν οι αναγνώστες και οι αναζητητές της ιστορικής αλήθειας και την άλλη άποψη».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και πρώην υπουργός Οικονομικών διέψευσε και αυτός τις αναφορές του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ότι η Ελλάδα απηύθυνε αίτημα προκειμένου να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία. «Κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του ο κ. Στουρνάρας επιβεβαιώνεται ότι θα έπρεπε να παυθεί από τη θέση του λόγω παραβίασης του ρόλου του» δήλωσε.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης διαψεύδει ότι υπήρχε τέτοιος σχεδιασμός από πλευράς της τότε κυβέρνησης. Επιπλέον, ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter φωτογραφίες του Γιάννη Στουρνάρα και του Γερούν Ντάισελμπλουμ από το 2015 και σχολίασε: «Ακόμα κι όταν γιορτάζουν την πύρρειο νίκη τους, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Την ώρα που πασχίζουν να ξαναγράψουν την ιστορία, τους προδίδει η ίδια τους η έκφραση. Μία φωτό τη μέρα της συνθηκολόγησης του ’15 και μία χθεσινή τα λένε όλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα