Δωρόθεος: Δεν καπελώθηκε το συλλαλητήριο

Δωρόθεος: Δεν καπελώθηκε το συλλαλητήριο06.02.2018Πρόσωπα

Ικανοποίηση της Εκκλησίας για τη συμμετοχή! Τι αποφάσισε χθες η ΔΙΣ

Στη σκιά του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στο Σύνταγμα, στο οποίο μάλιστα η Εκκλησία φώναξε βροντερό «παρών», συνήλθε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Υπενθυμίζεται ότι στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν την Κυριακή 20 μητροπολίτες,

Αγιορείτες μοναχοί και πολλές εκατοντάδες ιερείς από την Αθήνα και κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, σχολιάζοντας το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στην Αθήνα έκανε λόγο για μεγάλη συγκέντρωση με την παρουσία νέων ανθρώπων. Ο κ. Δωρόθεος -ο οποίος μετέφερε στο συλλαλητήριο το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου- χαρακτήρισε τη συγκέντρωση συγκινητική και τόνισε ότι τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που έθεσε η Εκκλησία, δηλαδή ούτε κομματικό ούτε πολιτικό χαρακτήρα είχε, αλλά ήταν αυθόρμητη, με πατριωτικό χαρακτήρα. Μάλιστα, ο μητροπολίτης Σύρου πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι κατέθεσαν την ανησυχία τους για ένα θέμα που απασχολεί όλους μας, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι «ευχόμαστε και ελπίζουμε να ευοδωθούν όλες οι προσπάθειες που κάνει τώρα η Πολιτεία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα, ενώ όρισε τον μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός κατά το Μεγάλο Σάββατο, στα Ιεροσόλυμα. Επίσης, μεταξύ άλλων, ενέκρινε το πρόγραμμα του ΙΖ’ Πανελλήνιου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2018 στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, ενώ ταυτόχρονα ενέκρινε και τον απολογισμό εσόδων - εξόδων οικονομικής διαχειρίσεως 2016 του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά».

Επίσης, ενέκρινε την έκδοση συνοδικής εγκυκλίου επιστολής προς τις ιερές μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το θέμα που αφορά την υποβολή αιτήσεων προς το μεταπτυχιακό τμήμα του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Θεολογικών Σπουδών του εν Chambésy ορθόδοξου κέντρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα