Δώδεκα χρόνια όρθια η δημοκρατία

Η «δημοκρατία» έχει γενέθλια! Σήμερα γιορτάζει τη 12ετή παρουσία της στον χώρο του Τύπου και την πολύτιμη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους Ελληνες αναγνώστες. Το κοινό μας είναι οι καθημερινοί άνθρωποι. Μας στηρίζουν εκείνοι που κρατούν όρθια την πατρίδα, που ζητούν ενημέρωση αντί για σκοπιμότητες, πίστη στην Ελλάδα, στον Χριστό και τον θεσμό της οικογένειας, και όχι νεοταξικά ιδεολογήματα και ορθοπολιτικές υποκρισίες.

Η αντίληψή μας για την αποστολή μας, από το 2010 μέχρι τώρα, παραμένει η ίδια. Οπως είχαμε

αναφέρει και στην ιδρυτική διακήρυξη της εφημερίδας, εμείς «δεν έχουμε πίσω μας εκατομμύρια ευρώ για… ξέπλυμα μέσω μιας υποτιθέμενης επένδυσης, δεν ακουμπάμε σε εφοπλιστές, σε χρυσά τζάκια, σε συγκροτήματα και σε μεγαλοκατασκευαστές. Μια παρέα φίλων, πιστεύοντας ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, συγκέντρωσε το απαιτούμενο, μικρό, είναι η αλήθεια, κεφάλαιο ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το ΟΝΕΙΡΟ, που όλοι ευχόμαστε να γίνει ξυπνητήρι συνειδήσεων. Ονομάσαμε το εκδοτικό μας εγχείρημα “δημοκρατία” γιατί πιστεύουμε πως αυτή η μαγική λέξη περικλείει όλα όσα νομίζουμε ότι χαρακτηρίζουν μια ευνομούμενη Πολιτεία. Υποσχόμαστε ότι δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας (ό,τι και αν συμβεί), ούτε για πρόσωπα ούτε για πράξεις. Πιστεύουμε και το εννοούμε ότι το ΝΟΜΙΜΟ επιβάλλεται ασυζητητί να είναι και ΗΘΙΚΟ! Για να εξηγούμαστε…»

Ακριβώς γι’ αυτή μας τη στάση, τα 12 χρόνια που πέρασαν αποτέλεσαν για τη «δημοκρατία» μας μια περίοδο αναμέτρησης με ισχυρούς νοσογόνους παράγοντες, που ευθύνονται για όσα ταλανίζουν τους Ελληνες και την πατρίδα. Δεν θα ήταν υπερβολή να γραφτεί εδώ ότι η παρακμή μάς έχει κηρύξει τον πόλεμο και δείχνει διαρκώς την εχθρική της διάθεση προς εμάς και όλα όσα εκπροσωπούμε. Χρησιμοποιεί όλα τα όπλα που διαθέτει: άθλιες εκφράσεις αποδοκιμασίας του έργου μας από πρωθυπουργικά και υπουργικά χείλη, απόπειρες κατασυκοφάντησης των δημοσιογράφων, του εκδότη και των στελεχών της εφημερίδας ως «συνωμοτών», επειδή τολμάμε να γράφουμε την αλήθεια, μηνύσεις, αγωγές, προσπάθειες επιβολής καθεστώτος οικονομικής ασφυξίας και άλλα πολλά…

Σε αυτόν τον πόλεμο έχουμε καταφέρει να σταθούμε όρθιοι και είμαστε βέβαιοι ότι θα νικήσουμε, επειδή έχουμε στο πλευρό μας τους πολυτιμότερους και ισχυρότερους συμμάχους: τον Θεό και τον λαό!

Keywords
Τυχαία Θέματα