ΔΙΠΛΗ ΜΟΜΦΗ

ΔΙΠΛΗ ΜΟΜΦΗ23.01.2019Άρθρα

Οι πολίτες θα τιμωρήσουν την κυβέρνηση στις κάλπες

Από τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Φαίνεται πως η απερχόμενη κυβέρνηση πάσχει από το... σύνδρομο του Τιτανικού. Θεωρούσε και αυτή ότι είναι... αβύθιστη, αλλά πλέον έπεσε στο παγόβουνο και μετρά αντίστροφα μέχρι να βυθιστεί. Η αλαζονεία της και η υποτίμηση της πραγματικότητας ήταν τα δυο μοιραία λάθη της.

Το κακό είναι ότι, αντί να επιχειρήσει να σώσει ό,τι σώζεται, το μόνο που δείχνει να την ενδιαφέρει είναι πώς θα πάρει μαζί της και άλλους στον βυθό. Αν αυτή η επιλογή αφορούσε μόνο την ίδια και τους

πρόθυμους συνεργάτες της, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Το κακό είναι ότι επιχειρεί να συμπαρασύρει στον βυθό ολόκληρη τη χώρα και να δημιουργήσει τετελεσμένα σε ένα εθνικό θέμα που αν περάσει, οι εξελίξεις θα είναι μη αναστρέψιμες. Γι’ αυτό και επαναλαμβάνω ότι οι ευθύνες όλες των βουλευτών είναι μεγάλες και θα πρέπει να σκεφθούν με το χέρι στην καρδιά εάν αυτή η συμφωνία πρέπει να περάσει από την ελληνική Βουλή.

Οσα συνέβησαν στο συλλαλητήριο της Κυριακής επιβεβαιώνουν ότι ο ελληνικός λαός έχει καταθέσει πρόταση μομφής σε αυτήν την κυβέρνηση. Αυτός ήταν και ο λόγος που προσπάθησαν να διαλύσουν αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση για τη Μακεδονία μας. Πίστεψαν ότι με τα χημικά και τα δακρυγόνα θα κάμψουν τη δύναμη και την περηφάνια αυτού του λαού, που δεν λέει να σκύψει, παρά τα μεγάλα προβλήματα που του έχουν δημιουργήσει τα Μνημόνια.

Αυτό που δεν κατάλαβαν -και δεν λένε να καταλάβουν- οι κυβερνώντες είναι το DNA του ελληνικού λαού· ενός λαού που, όταν του καταπατήσεις το φιλότιμο και την περηφάνια, σηκώνεται ψηλότερα και θυμάται από πού προέρχεται. Ο κ. Τσίπρας και οι πρόθυμοι βουλευτές που αποφάσισαν να πουν το «ναι» τόσο στην ψήφο εμπιστοσύνης όσο και στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της μομφής που τους απευθύνουν οι Ελληνες και οι Ελληνίδες. Οχι για το πώς διαχειρίστηκαν την οικονομία, όχι για τα μεγάλα ψέματα που είπαν, αλλά για το ότι ετοιμάζονται να δώσουν στη FYROM ό,τι καμία κυβέρνηση δεν της έδωσε.

Η πρόταση μομφής από τον ελληνικό λαό είναι δεδομένη και θα το διαπιστώσουν στην κάλπη. Οπου να ’ναι τους έρχεται και η δεύτερη στο Κοινοβούλιο. Και εάν από αυτή θεωρούν ότι θα επιβιώσουν με τις... μετεγγραφές που έκαναν, από την πρώτη να είναι βέβαιοι ότι δεν πρόκειται. Ο λαός μίλησε στο Σύνταγμα, θα ξαναμιλήσει εάν χρειαστεί όταν πάνε να περάσουν τη συμφωνία και θα ξαναμιλήσει μια και καλή στις κάλπες.

Η μομφή είναι διπλή, όπως και η τιμωρία που τους περιμένει...

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων

Keywords
Τυχαία Θέματα