Δημοτικές εκλογές υπό μιντιακή σκιά

Οι πρόσφατες θεομηνίες, πέρα από την ανικανότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να τις αντιμετωπίσει, ανέδειξαν και το μείζον ζήτημα της αδιαφορίας, του κακού συντονισμού, της αμέλειας και της ανύπαρκτης προετοιμασίας δήμων και Περιφερειών να χειριστούν έκτακτες περιστάσεις, όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες.

Συνεπώς, οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 8 Οκτωβρίου (αρχίζουν στις 8/10 διότι σε πολλούς δήμους και σε περιφέρειες μπορεί να χρειαστεί και δεύτερος

γύρος) θα κρίνουν πολλά για την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών. Είναι σημαντικό να διεξαχθεί όσο το δυνατόν πιο εκτεταμένος και σε βάθος διάλογος για τα σχέδια και τις πολιτικές των υποψηφίων για τους δήμους και τις Περιφέρειες.

Ομως, μέχρι στιγμής η προεκλογική αναμέτρηση διεξάγεται υπό μια παράξενη και πυκνή μιντιακή σκιά. Τα συστημικά ΜΜΕ προτιμούν να ασχολούνται με το είδος της γυμναστικής που κάνει ο κ. Κασσελάκης και τις συνήθειες του κατοικιδίου του, παρά με το μέλλον των Ελλήνων που θα κληθούν σε 17 ημέρες να ψηφίσουν για δημάρχους και περιφερειάρχες.

Ακόμα και η ΕΡΤ, η οποία θα όφειλε να έχει αρχίσει με εντατικούς ρυθμούς την προβολή ενημερωτικών εκπομπών για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αδιαφορεί επιδεικτικά.

Η πολιτική ερμηνεία γι’ αυτή τη… νωθρότητα και την έλλειψη ενδιαφέροντος είναι απλή. Το σύστημα, που με την ανικανότητα και τη διαφθορά του έκαψε τη Ρόδο, τον Εβρο, τη δυτική Αττική και έπνιξε τη Θεσσαλία, επιθυμεί να αναπαραχθεί ως έχει∙ δίχως να μπουν «σφήνες» διάφορα μη γνωστά πρόσωπα, που μπορεί να έχουν «εμμονές» με τη διαφάνεια, την ανεξαρτησία γνώμης και την ουσιαστική δουλειά για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής στις τοπικές κοινωνίες.

Αν η τηλεόραση και τα υπόλοιπα ΜΜΕ δεν προβάλουν νέες υποψηφιότητες, αυξάνονται οι πιθανότητες να επικρατήσουν εκείνοι που ήδη έχουν αναγνωρισιμότητα και καλές σχέσεις με το διεφθαρμένο σύστημα που καταστρέφει τη χώρα.

Η σιωπή πάντοτε ευνοεί όλους όσοι έχουν πράγματα να κρύψουν. Γι’ αυτό αποτελεί επείγουσα ανάγκη να αρχίσει άμεσα η συζήτηση για τις τοπικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα