Διεκδικούν 980.000 € για την Ελένη τους

Οι γονείς και άλλοι συγγενείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας προσέφυγαν με αγωγή στο αστικό δικαστήριο, ζητώντας αποζημίωση από τους δολοφόνους της για ψυχική οδύνη

Μεγάλη αποζημίωση που φτάνει σχεδόν το 1.000.000 ευρώ διεκδικούν οι γονείς και άλλοι συγγενείς της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, η οποία έχασε τη ζωή της από τα χέρια των δύο νεαρών στη Ρόδο.

Οι γονείς της φοιτήτριας, ο αδερφός της και ακόμα τέσσερις συγγενείς προσέφυγαν με αγωγή στο αστικό δικαστήριο, ζητώντας αποζημίωση ύψους 980.000 ευρώ από τους δολοφόνους της για ψυχική οδύνη. Στο έγγραφο τονίζουν ότι οι νεαροί, οι οποίοι

έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία που σόκαρε το πανελλήνιο, τέλεσαν τον βιασμό και την ανθρωποκτονία από κοινού και εκ προθέσεως. Βασάνιζαν την 21χρονη επί τρεις συνεχόμενες ώρες, στη συνέχεια καθάρισαν το διαμέρισμα και τη μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία, όπου την πέταξαν εν ζωή στη θάλασσα, με σκοπό την εξαφάνιση της σορού της. Παράλληλα, υποστηρίζουν πως την ευθύνη για τη δολοφονία φέρουν και οι πατεράδες των δύο δραστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρόδου «δημοκρατική», την περασμένη Τρίτη 26 Μαρτίου έληξε η προθεσμία υποβολής προτάσεων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, ώστε να συμπεριληφθούν στη δικογραφία που σχηματίστηκε ύστερα από αγωγή κατά των δύο δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη και των πατεράδων τους που υπέβαλαν οι συγγενείς της. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νεαροί δολοφόνοι καταδικάστηκαν τελεσίδικα χωρίς κανένα ελαφρυντικό από το Α’ Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και σε 15 χρόνια για τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη. Τις ως άνω πράξεις εκτέλεσαν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Με την ίδια ποινή είχαν καταδικαστεί και πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η αγωγή και σε βάρος των πατεράδων των δολοφόνων στηρίζεται κατά τους συγγενείς της 21χρονης στο γεγονός ότι ο πατέρας του ενός «με τις πράξεις και παραλείψεις του, τόσο προγενέστερα όσο και μεταγενέστερα από τη δολοφονία της Ελένης, συνέπραξε και συνήργησε στις εγκληματικές ενέργειες του γιου του, τον οποίο όχι μόνο αμελούσε να εποπτεύει, ενώ γνώριζε τον βίαιο χαρακτήρα του μέχρι την ημέρα των εγκληματικών ενεργειών του, αλλά επέτρεψε σε αυτόν την ημέρα εκείνη να έχει τη χρήση του αυτοκινήτου του, το οποίο κατασχέθηκε ως εργαλείο του εγκλήματος, σύμφωνα με την ως άνω τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση».

Σε ό,τι αφορά τον πατέρα του δεύτερου δολοφόνου, οι συγγενείς της άτυχης Ελένης αναπτύσσουν παρόμοιο σκεπτικό περί ανύπαρκτης επιμέλειας, κάτι που ενισχύει και το γεγονός ότι «τρεις μέρες αργότερα, ο γιος του εναγομένου προέβη και σε άλλον βιασμό μιας κοπέλας ΑμεΑ». Στο μεταξύ, εκκρεμεί στον Αρειο Πάγο η αναίρεση που άσκησαν οι δύο καταδικασθέντες από το Εφετείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα