Δένδιας: «Ταραξίας, περιχαρακωμένος σε αδιέξοδα, η Τουρκία»

Δένδιας: «Ταραξίας, περιχαρακωμένος σε αδιέξοδα, η Τουρκία»08.10.2019Πρόσωπα

«Η στρατιωτικοποίηση και η τεχνητή κλιμάκωση μιας ήδη οξυμένης κατάστασης είναι η επωδός ταραξία, περιχαρακωμένου στα αδιέξοδα των δικών του άστοχων επιλογών» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας...

... αναφερόμενος στην Τουρκία, που επιχειρεί νέα εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ και γεώτρηση στο Οικόπεδο 7.

Ο κ. Δένδιας

ταξίδεψε χθες εσπευσμένα στην Κύπρο και συναντήθηκε με τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη σε μια προσπάθεια Λευκωσία και Αθήνα να συντονίσουν τα βήματά τους για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης έντασης που επιχειρεί η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ακόμη μία φορά απαράδεκτες τις τουρκικές προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, που όχι μόνο συνεχίζονται αλλά και εντείνονται.

Αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Αθήνα, ο οποίος κατά τον κ. Δένδια συντάχθηκε με την εδραιωμένη πεποίθηση ότι η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και υπονομεύει κάθε προσπάθεια προαγωγής της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε στις δηλώσεις του ότι Κύπρος και Ελλάδα έχουν λάβει πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις για αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας σε πολιτικό, διπλωματικό και νομικό επίπεδο, και ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίησή τους. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών συζήτησε την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή λόγω της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα