Χρησμός Σαμαρά για τα Σκόπια!

Χρησμός Σαμαρά για τα Σκόπια!18.01.2018Άρθρα

«Είναι γνωστές οι θέσεις μου» ανέφερε σε συνάντηση με οργανώσεις Μακεδόνων

Ακρως ανθελληνική πρόταση από τον Νίμιτς! Παίζει το παιχνίδι της ΠΓΔΜ για το όνομα. Πρώτη επαφή στη Νέα Υόρκη

Η Θέση μας: Παίζουν με τη... φωτιά

Διαβάστε επίσης:

►Πήραν πίσω το παραπεμπτικό βούλευμα για Καρχιμάκη;►«Εφαγαν» τον νονό των νονών►«Λύση μόνο με τον όρο “Μακεδονία”»►Νέες αιτήσεις για τους 30.000
του επιδόματος αλληλεγγύης!►Νέα σκανδαλώδης απαίτηση των τραπεζών►Ισχυρό ενδιαφέρον για τα πετρέλαια

Συνεχίζει τους «χρησμούς» για τα Σκόπια ο Σαμαράς!

Θολή εικόνα από τη σιωπή μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους ομογενειακών συλλόγων

Παρέμβαση-χρησμός επιχειρήθηκε χθες από τον Αντώνη Σαμαρά για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων! Ο πρώην πρωθυπουργός την ημέρα της εορτής του είχε στο γραφείο του συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών με εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων της ομογένειας, με κύριο θέμα τις συνομιλίες για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Σαμαράς δεν έκανε καμία δήλωση, ενώ και οι συνεργάτες του αρνήθηκαν να προβούν σε οποιαδήποτε διαρροή. Ομως οι αναφορές της Νίνας Γκατζούλη, συντονίστριας των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, ερμηνεύτηκαν ποικιλοτρόπως αναφορικά με την εξελισσόμενη διαπραγμάτευση.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η κυρία Γκατζούλη, μιλώντας στον πρώην πρωθυπουργό, εξέφρασε την πάγια θέση της, όπως εκφράστηκε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το 1992, κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της γειτονικής χώρας.
Ερωτηθείσα τι τους είπε ο κ. Σαμαράς, η κυρία Γκατζούλη ανέφερε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά. Η θέση του είναι ξεκάθαρη», χωρίς όμως να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η χθεσινή εξέλιξη ήρθε ακριβώς έναν μήνα μετά την προηγούμενη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, αυτή τη φορά από το βήμα του συνεδρίου της Ν.Δ., όπου μια φράση του είχε ερμηνευτεί ως τοποθέτηση για το θέμα των Σκοπίων: «Ο σύγχρονος πατριωτισμός δεν διαπραγματεύεται τα αδιαπραγμάτευτα» είχε πει χαρακτηριστικά.

Στο Στρασβούργο

Επί της πρωθυπουργίας του, εξάλλου, τον Ιούλιο του 2014, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο, ξένος δημοσιογράφος είχε ξεκινήσει την ερώτησή του για το μέλλον της Ευρώπης σε σχέση με τα Σκόπια λέγοντας: «Είμαι εκπρόσωπος μέσων ενημέρωσης στη “μακεδονική” γλώσσα».

Σχολιάζοντας, ο κ. Σαμαράς είχε πει «Δεν ήξερα ότι υπήρχε “μακεδονική” γλώσσα», για να προσθέσει: «Πιστεύω ότι η σημερινή πολιτική πραγματικότητα, όσον αφορά την Ελλάδα, φανερώνει ότι τα Σκόπια δείχνουν ακραία αδιαλλαξία και αυτό το μήνυμα που στέλνουν τα Σκόπια είναι αρνητικότατο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλο τον κόσμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα