Χοροδιδάσκαλος κατείχε χάπι βιασμού

Ο 40χρονος έχει πλούσιο βιογραφικό και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Είχε στην κατοχή του και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη

Βραβευμένος δάσκαλος χορού, καθηγητής και μέλος της επιτροπής στις εισαγωγικές και διπλωματικές εξετάσεις ανώτερων επαγγελματικών σχολών του υπουργείου Πολιτισμού πιάστηκε στον Βόλο με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη αλλά και με το «ναρκωτικό του βιασμού» σε υγρή μορφή. Ο 40χρονος Δ.Σ., που έχει σπουδάσει Νοσηλευτική, πέραν των άλλων έχει συνεργαστεί με κορυφαίους ηθοποιούς και καλλιτέχνες, ενώ είναι και καθηγητής του εκπαιδευτικού προγράμματος Dancing to connect της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε δημόσια σχολεία της χώρας.

Ο Δ.Σ. συνελήφθη να κινείται πεζός χθες τις μεταμεσονύχτιες ώρες στον Βόλο από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, βάρους 0,62 γραμμαρίων, και ένα γυάλινο μπουκαλάκι με ποσότητα υγρής μορφής υδροξυβουτυρικού οξέος (GHB), βάρους περίπου 10 ml, που είναι ευρύτερα γνωστό ως «χάπι του βιασμού». Ο ίδιος αρκέστηκε να πει πως ό,τι βρέθηκε στην κατοχή του είναι για «προσωπική χρήση» και αφέθηκε ελεύθερος αφού οδηγήθηκε στα δικαστήρια του Βόλου, όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος για το 2025, καθώς είναι απαραίτητος ο σχετικός εργαστηριακός έλεγχος με όσα συνελήφθη να έχει στην κατοχή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν για ποιον λόγο είχε στην κατοχή του το «ναρκωτικό του βιασμού» σε υγρή μορφή και αν σκόπευε να το ρίξει στο ποτό κάποιου υποψήφιου θύματος, ο ίδιος έδειχνε να μη γνωρίζει το εν λόγω επικίνδυνο σκεύασμα.

Ο Δ.Σ., με καταγωγή από τα Χανιά, ζει στην Αθήνα, όπου εργάζεται σε μεγάλη ιδιωτική σχολή χορού. Στο πλούσιο βιογραφικό του, πάντως, επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο Δ.Σ. σπούδασε στην επαγγελματική σχολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ως χορευτής έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ χορού (Aerowaves, Modul Dance Festival, Fool Moon Dance Festival, Kalamata International Festival, Biennale De La Danse, Lyon, Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου κ.ά.) και έχει χορέψει σε πολλά θέατρα της Ελλάδας και της Ευρώπης (Εθνικό Θέατρο, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, The Place – London, Hellerau – Dresden, Centre National De La Danse -Paris κ.ά.).

Ως καθηγητής, έχει δώσει σεμινάρια σύγχρονου χορού ως μέλος της ομάδας Αερίτες στο Dancehouse της Δρέσδης, στο Dancehouse του Δουβλίνου και στο Dancehouse του Μπέρμιγχαμ. Από το 2016 είναι ειδικός καθηγητής και μέλος της επιτροπής στις εισαγωγικές και διπλωματικές εξετάσεις ανώτερων επαγγελματικών σχολών του υπουργείου Πολιτισμού». Πάντως, κατά την προσαγωγή του στα δικαστήρια του Βόλου εμφανίστηκε χωρίς συνήγορο υπεράσπισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα