Μπλόκο Ν.Δ. στα «προεδρικά» σενάρια για Βενιζέλο - Σημίτη

Μπλόκο Ν.Δ. στα «προεδρικά» σενάρια για Βενιζέλο - Σημίτη15.02.2019Πρόσωπα

Ο Μητσοτάκης «έριξε πόρτα» σε Σημίτη και Βενιζέλο!

«Φρένο» βάζει η Ν.Δ. στα σενάρια που πυροδότησε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή ότι το Μοσχάτο απεργάζεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας τις περιπτώσεις Βενιζέλου ή Σημίτη.

Με μια σαφή τοποθέτηση προς τη σωστή κατεύθυνση,

η Μαρία Σπυράκη ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προταθούν από τη Ν.Δ. στην επόμενη Βουλή ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Σημίτης» για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα, αυτή η κατηγορηματική τοποθέτηση της Ν.Δ. τη φέρνει σε ευθεία αντιπαράθεση, ύστερα από καιρό, με το Κίνημα Αλλαγής, καθώς η κυρία Σπυράκη όχι μόνο δεν αρκέστηκε να διαψεύσει με καθαρό τρόπο τα παραπάνω σενάρια, αλλά προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα στον απόηχο και της παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη εκφράσει την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου».

Αυτές οι θετικές αναφορές από την ηγεσία της Ν.Δ. στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου τροφοδοτούν κόντρες με τη Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝ.ΑΛ., που δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τη στάση της Ν.Δ. τα τελευταία 24ωρα. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος έκανε λόγο για «συνδυασμό δηλώσεων των κ. Τσίπρα και Σπυράκη (που) δείχνει την ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. στη συντηρητική κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, αλλά και στην επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που τη συμβολίζει».

Μάλιστα, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη παραπέμπουν στην τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι «είναι η ώρα για Πρόεδρο από τον προοδευτικό χώρο. Εμείς θα έχουμε την πρότασή μας», κάτι που παραπέμπει στη στάση που κράτησε το ΠΑΣΟΚ το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα