Άθλιο «ρεπορτάζ» Ελληνίδας στη χυδαία «Bild»

Άθλιο «ρεπορτάζ» Ελληνίδας στη χυδαία «Bild»05.11.2019Πρόσωπα

Η Λιάνα Σπυροπούλου κινείται στη γραμμή άλλων παρόμοιων πληρωμένων από την Άγκυρα κειμένων για το Προσφυγικό

Ακόμη ένα απολύτως κατάπτυστο -και βαθύτατα προσβλητικό για τη χώρα μας- «ρεπορτάζ» φιλοξένησε στις σελίδες της η κατακίτρινη γερμανική «Bild». Μόνο που ετούτη τη φορά το «ρεπορτάζ» φέρει την υπογραφή μιας Ελληνίδας, της ανταποκρίτριας της εφημερίδας στην Αθήνα Λιάνας Σπυροπούλου, η οποία δεν διστάζει, αφενός, να ρεζιλέψει την πατρίδα μας στο εξωτερικό με φόντο το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό και, αφετέρου, να εξυπηρετήσει τους σκοπούς τόσο των Γερμανών όσο, κυρίως όμως, των Τούρκων που εμφανίζονται... φιλεύσπλαχνοι μπροστά στους Ελληνες στο θέμα της διαχείρισης ενός τεράστιου προβλήματος που η Ε.Ε. έχει φορτώσει εξ ολοκλήρου στις πλάτες μας από την πρώτη στιγμή. 

Γράφοντας σε πρώτο ενικό και στη γραμμή άλλων παρόμοιων πληρωμένων από την Αγκυρα «ρεπορτάζ» για το Προσφυγικό, στα οποία πολλάκις έχει αναφερθεί η «δημοκρατία», η δημοσιογράφος εξαπολύει χωρίς αιδώ ένα προσωπικό κατηγορώ «εναντίον της Ελλάδας ΜΟΥ», όπως επαναλαμβάνει αρκετές φορές στο κείμενό της για την «άθλια συμπεριφορά της χώρας» στους πρόσφυγες.

Γράφει, μάλιστα, με τέτοιο πάθος, που μέχρι και τα τουρκικά μέσα -όπως η «Sabah»- σχεδόν δεν... πίστευαν αυτά που διάβαζαν και έφτασαν στο σημείο να πανηγυρίζουν! Η Ελληνίδα ανταποκρίτρια της «Bild» επισκέφθηκε πρόσφατα δύο καταλύματα για Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, τα οποία περιγράφει ως «ξενοδοχεία πέντε αστέρων» σε σχέση με τα αντίστοιχα στα ελληνικά νησιά και, συγκεκριμένα, εκείνο της Μόριας. «Εμείς (στην Ελλάδα) αφήνουμε τους πρόσφυγες να κοιμούνται μέσα στις λάσπες, κοντά στα σκουπίδια, ενώ την ίδια ώρα στην Τουρκία, όπου ζουν εκατομμύρια πρόσφυγες, διαθέτουν αξιοπρεπή καταλύματα» σημειώνει.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι στα τουρκικά καταλύματα σκανάρονται τα δαχτυλικά αποτυπώματα των προσφύγων για να μπουν μέσα, την ώρα που στη Μόρια δεν υπάρχουν συνθήκες ασφάλειας και καθένας μπορεί να μπει και να βγει ανεξέλεγκτα.

Δεν παραλείπει, τέλος, να σχολιάσει: «Η Ελλάδα απέτυχε με 60.000 πρόσφυγες, στην Τουρκία ζουν σχεδόν 3.000.000 και το ότι οι πρόσφυγες ζουν στην Τουρκία του Ερντογάν καλύτερα απ' ό,τι στη χώρα ΜΟΥ είναι ντροπή. Κυρίως για την Ελλάδα ΜΟΥ. Ντρέπομαι ως Ελληνίδα».

Keywords