Αποθεώνουν Μακρόν για το βέτο στα Σκόπια!

Αποθεώνουν Μακρόν για το βέτο στα Σκόπια!25.10.2019Πρόσωπα

Παμμακεδονικές οργανώσεις έστειλαν ευχαριστήρια επιστολή στον Γάλλο πρόεδρο

Το «όχι» του Εμανουέλ Μακρόν στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση κινητοποίησε τις παμμακεδονικές οργανώσεις, οι οποίες έστειλαν ευχαριστήρια επιστολή στον πρώτο πολίτη της Γαλλίας

Στην

επιστολή εκφράζουν «την ευγνωμοσύνη μας για τη στάση σας όσον αφορά την ενσωμάτωση των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Είμαστε περήφανοι Ελληνες με προέλευση από τη βόρεια περιοχή της Ελλάδας, τη Μακεδονία - αναπόσπαστη ελληνική περιοχή (μιας συνεχούς 3.000 ετών Ιστορίας, πολιτισμού και γλώσσας). Οταν κάτι είναι ενσωματωμένο σε ένα έθνος, είναι συνδεδεμένο με την εθνική ασφάλεια του έθνους και την εθνική υπερηφάνειά του.

Συνεπώς, ποτέ δεν θα επιτρέψουμε σε κράτος του οποίου οι πολίτες δεν είναι Ελληνες να σφετεριστούν το όνομα, την ταυτότητα και την Ιστορία μας. Επίσης, ποτέ δεν θα δεχτούμε κάτι που θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας, η οποία εξυπηρετεί επίσης και την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Σημειώνουν δε πως με αυτό το βέτο προστάτεψε τις αρχές της Ε.Ε., προσθέτοντας πως όλα τα υποψήφια κράτη πρέπει να επιδείξουν ειλικρίνεια και μεταρρυθμίσεις, ενώ τα Σκόπια σε πολλά επίπεδα δεν είναι έτοιμα.
Και συνεχίζει η επιστολή: «Επίσης το βέτο σας διόρθωσε το λάθος της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης που οδήγησε σε ψευδή πολιτική νίκη υπό τη μορφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία τα Σκόπια έχουν ήδη παραβιάσει πολλές φορές.

Η συμφωνία αυτή βασιζόταν σε ψευδή Ιστορία και επικυρώθηκε χρησιμοποιώντας μια αλαζονική παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος και ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού. Ως αποτέλεσμα, προστατεύσατε τα πρότυπα της Ευρώπης, την αξιοπρέπεια και την τιμή ενός ευρωπαϊκού λαού (την αξιοπρέπεια και το ιστορικό μας δικαίωμα να είμαστε οι μόνοι Μακεδόνες) και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε».

Οι ευρωβουλευτές

Σε αντίθεση με τον Γάλλο πρόεδρο, οι Ελληνες ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη, Δημήτρης Παπαδημούλης και Στέλιος Κούλογλου, αγνοώντας την ιστορία της Μακεδονίας και την αντίθεση των πολιτών στη Συμφωνία των Πρεσπών, έσπευσαν με πρωτόγνωρη θέρμη να υπερασπιστούν τα Σκόπια και ενέκριναν το ψήφισμα υπέρ των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τόσο των Σκοπίων όσο και της Αλβανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα