Αποκαθιστούν τις ζημιές σε Κάρπαθο και Κάσο

Αποκαθιστούν τις ζημιές σε Κάρπαθο και Κάσο02.04.2019Ρεπορτάζ

Στη μέση έχουν κοπεί δρόμοι στις περιοχές Αρχοντοπήγαδο και Λιμενάρι

Σε εξέλιξη βρίσκονται στην Κάρπαθο και την Κάσο οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, τις οποίες προκάλεσαν οι ισχυρές βροχές που έπεσαν στις 28 και τις 29 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας των καταστροφών τα δύο νησιά κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.

Οπως δήλωσε ο έπαρχος Καρπάθου - Κάσου Γιάννης Μηνατσής, ήδη και στα δύο

νησιά βρίσκονται κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την καταγραφή των ζημιών, ενώ έντονη κινητοποίηση υπάρχει και από τους δύο δήμους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο. Μέχρι στιγμής έχει αντιμετωπιστεί το θέμα των κατολισθήσεων στην Κάρπαθο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μηνατσή, χρειάζονται εκτεταμένες παρεμβάσεις σε δύο σημεία του επαρχιακού δικτύου της Καρπάθου, στη θέση Αρχοντοπήγαδο και στη θέση Λιμενάρι, καθώς ο δρόμος έχει κοπεί στη μέση.

Ο δήμαρχος Ηλίας Λάμπρος ευχήθηκε να αντιμετωπιστούν γρήγορα τα προβλήματα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία, ώστε το νησί να είναι έτοιμο για την τουριστική περίοδο. Επίσης, όπως σημείωσε, οι ακραίες καιρικές συνθήκες είχαν αντίκτυπο και στο δίκτυο ύδρευσης, όμως τα ζητήματα που ανέκυψαν αντιμετωπίστηκαν άμεσα.
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο αντιμετώπισε και το νησί της Κάσου, ωστόσο ήταν πολύ μικρότερα σε έκταση, αν και οι βροχές που έπληξαν το νησί ήταν το ίδιο έντονες.

Keywords
Τυχαία Θέματα