«Αντρες έτοιμοι για όλα» στο Ράδιο Σίτυ τα Χριστούγεννα

«Αντρες έτοιμοι για όλα» στο Ράδιο Σίτυ τα Χριστούγεννα01.12.2017Τέχνες

Η Βάνα Ραμπότα μάς μιλά για την ανατρεπτική παράσταση όπου θα παίξει τις ημέρες των εορτών και θα προσφέρει απίστευτο γέλιο

Ρεπορτάζ
Ελένη Σκάρπου

Είναι πέντε, είναι διαφορετικοί, τους ενώνουν η ίδια φύση και οι ίδιες ανησυχίες, τους χωρίζουν τα προσωπικά «θέλω» και οι γυναίκες, αλλά οπωσδήποτε είναι έτοιμοι για όλα και επί σκηνής το αποδεικνύουν περίτρανα και περίτεχνα.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Κώστας Ευριπιώτης, ο Βασίλης Κούκουρας, ο Χρήστος Γιάνναρης και ο Χρήστος Ζαχαριάδης

αποτελούν την πέτρα του σκανδάλου στην παράσταση «Αντρες έτοιμοι για όλα», που κάνει πρεμιέρα ανήμερα τα Χριστούγεννα στο Ράδιο Σίτυ, με την υπογραφή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, που διασκεύασαν το πασίγνωστο έργο των Νεοζηλανδών Stephen Sinclair και Anthony McCarten «Ladies Night».

Στην απολαυστική κωμωδία, που είναι προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα, τον δικό τους ρόλο παίζουν και οι γυναίκες. Σοφία Βογιατζάκη, Βάνα Ραμπότα, Γαλήνη Τσεβά, Βίκυ Κάβουρα και Δήμητρα Παπαδήμα τούς αναστατώνουν, τους διαχειρίζονται, τους τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί... αλλά κυρίως τους αγαπούν με τα συν και τα πλην τους.

Οι πρόβες

Κι ενώ οι πέντε άντρες σκέφτονται την πιο απίθανη λύση για να εξασφαλίσουν χρήματα και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, η Βάνα Ραμπότα μάς εξομολογείται όμορφες στιγμές από τις πρόβες, αυτό που θα δούμε στο θεατρικό σανίδι, αλλά και τις σκέψεις της για το θέατρο.

«Εχω την τύχη να συνεργάζομαι δεύτερη φορά με τους Ρέππα και Παπαθανασίου, μετά τους “Συμπέθερους από τα Τίρανα”. Είναι για μένα ίσως οι μεγαλύτεροι συγγραφείς και γνώστες της φάρσας και της κωμωδίας, που έχουμε στην Ελλάδα. Ασχολούνται με την ελληνική κωμωδία και την ελληνική πραγματικότητα και είναι συνάμα και σκηνοθέτες των έργων τους. Στις παραστάσεις τους επιλέγουν ανθρώπους που ταιριάζουν και έτσι οι πρόβες είναι ευχάριστες, είναι ομαλές, είναι γρήγορες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό... να μην έχεις εντάσεις. Κάνω 27 χρόνια θέατρο και τέτοιες συνεργασίες είναι μετρημένες στα δάχτυλα» επισημαίνει η ηθοποιός, που υποδύεται τη σύζυγο του ταξιτζή Βασίλη Κούκουρα.

Την ενθουσιάζει το γεγονός ότι η παράσταση δεν μένει μόνο στα κωμικά σημεία, αλλά μας δίνει και μια αλήθεια γι' αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.
«Εχει τα στοιχεία της κωμωδίας, αλλά και μιας πραγματικότητας πικρής, που συμβαίνει στη χώρα μας με όλο αυτό το περιβάλλον της δυσχέρειας και της ανεργίας. Φαίνονται πλέον πράγματα στους ανθρώπους. Εχουν διαλυθεί οι κοινωνικοί ιστοί, η οικογένεια, η φιλία. Οι χαρακτήρες λοιπόν εδώ είναι σκληροί και πραγματικοί. Το έργο είναι ανδρικό, οι άντρες είναι πρωταγωνιστές και το κεντρικό θέμα του είναι η φιλία μεταξύ των ανθρώπων, που είναι ανώτερη από συναισθηματικά τερτίπια και απάτες. Δεν είναι ένα έργο αμιγώς κωμικό, που θα μας κάνει μόνο να γελάσουμε. Μας προβληματίζει κιόλας» εξηγεί η γνωστή ηθοποιός.

Και οι πέντε τα βγάζουν όλα στο σανίδι

Επί σκηνής, θα γνωρίσουμε μια αντροπαρέα, σε μια επαρχιακή πόλη, που δοκιμάζεται από πολλά οικονομικά προβλήματα και αποφασίζει να τα λύσει με έναν πρωτότυπο τρόπο.
Η απελπισία οδηγεί έναν καφετζή, έναν ταξιτζή, έναν δημοτικό υπάλληλο, έναν φούρναρη και έναν σπουδαστή να γίνουν στρίπερ για να σώσουν το μαγαζί του ενός.

Η παράδοξη επιλογή τους να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί αναστατώνει τη ζωή τους, τη μικρή πόλη όπου ζουν, τις γυναίκες τους... και φυσικά εμάς ως θεατές.

Η παράσταση, που διανύει τον πέμπτο χρόνο επιτυχίας της, θα μείνει για τις γιορτές στην πόλη μας και μετά θα ταξιδέψει στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οσο για την κατάσταση που επικρατεί στον θεατρικό κόσμο, η Βάνα Ραμπότα εντοπίζει το πρόβλημα:
«Υπάρχει μια αστάθεια στο θέατρο. Νομίζω πως όλοι μας πρέπει να κάνουμε την ενδοσκόπησή μας και να δούμε τι μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτή τη δουλειά. Οφείλουμε να είμαστε πιο σοβαροί και να μην παίρνουμε επιπόλαια κάποια πράγματα, όπως κάναμε στο παρελθόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα