Ανοχύρωτο κράτος! Τα έσπασαν όλα στο Κολωνάκι για τον Κουφοντίνα

Ανοχύρωτο κράτος! Τα έσπασαν όλα στο Κολωνάκι για τον Κουφοντίνα10.05.2019Αστυνομικά

Κουκουλοφόροι έσπασαν δεκάδες βιτρίνες ως αντίποινα για τη μη χορήγηση άδειας στον «Λουκά»

Στο έλεος μαινόμενων βανδάλων έπεσαν χθες το βράδυ τράπεζες και καταστήματα επί των οδών Βουκουρεστίου, Βαλαωρίτου, Ομήρου και Ακαδημίας στο Σύνταγμα, στην καρδιά της Αθήνας,

αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά ότι το πολυσύχναστο κέντρο της πρωτεύουσας παραμένει ανοχύρωτο στις ορέξεις αναρχικών ομάδων.

Οι δράστες, φορώντας μαύρες κουκούλες, έσπαγαν με σφυριά τις βιτρίνες καταστημάτων, ενώ φώναζαν συνθήματα και πέταγαν τρικάκια υπέρ της χορήγησης άδειας στον καταδικασθέντα για τη δράση της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα. Στο σημείο επικράτησε πανικός, με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να μην μπορούν να πιστέψουν ότι μέσα σε λίγα λεπτά είδαν τις περιουσίες τους να υφίστανται μεγάλες ζημιές και τους πολίτες, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην περιοχή, να συνειδητοποιούν ότι η ασφάλειά τους δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ούτε στους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Η Αστυνομία προχώρησε αρχικά σε πέντε προσαγωγές.

«Θα σεβαστώ»

Στο μεταξύ, η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Βόλου, το οποίο θα αποφανθεί εάν θα ανάψει το πράσινο φως στην έβδομη κατά σειρά άδεια για τον πολυϊσοβίτη της 17 Νοέμβρη.

Ο «φαρμακοχέρης» της τρομοκρατικής οργάνωσης, αντικρούοντας το εισαγγελικό βέτο στο αίτημά του, σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια όλων των προηγούμενων αδειών που του χορηγήθηκαν τηρήθηκαν ανελλιπώς οι όροι που τέθηκαν, κάτι που θα πράξει και στο μέλλον «από σεβασμό στους ανθρώπους που υπογράφουν για τη χορήγηση της άδειας, αλλά και από σεβασμό στο δικαίωμα των κρατουμένων να διαφυλαχτεί για όλους ο θεσμός της άδειας που κατακτήθηκε με αγώνες».

Μάλιστα, αναφέρει ότι ο ίδιος εισαγγελικός λειτουργός στο παρελθόν είχε εγκρίνει τη χορήγηση προγενέστερης άδειάς του. Αναφερόμενος στην επίμαχη φράση «του κόκκινου νήματος των αγώνων», που επικαλέστηκε ο εισαγγελέας, υποστηρίζει ότι «σηματοδοτούσε την έναρξη της απεργίας πείνας πριν από έναν χρόνο και δεν μπορεί να θεωρείται κάλεσμα σε άσκηση βίας, καθώς η απεργία πείνας δεν συνιστά άσκηση βίας». Την ίδια ώρα ο καταδικασθείς τρομοκράτης, που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Βόλου, διαμαρτύρεται για τις συνθήκες νοσηλείας και ζητά να μεταφερθεί από το υπόγειο όπου βρίσκεται σε κατάλληλη κλινική ή, σε διαφορετική περίπτωση, να επιστρέψει στις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα