Άγρια κόντρα Αλέξη - Κυριάκου για την αποτυχημένη απεργία!

Άγρια κόντρα Αλέξη - Κυριάκου για την αποτυχημένη απεργία!04.10.2019Πρόσωπα

Βγήκαν μαχαίρια στα social media λόγω της μικρής σε έκταση διαδήλωσης

Λάδι στη φωτιά», που ούτε καν τρεμόσβηνε, έριξε προχθές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook), που έκανε λόγο για «απεργία των λίγων και ταλαιπωρία των πολλών». Η ανάρτησή του, κατά τη διάρκεια μιας πραγματικά αποτυχημένης κινητοποίησης, αποτέλεσε αφορμή για μια νέα

κόντρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα αλλά και με αρκετά σωματεία που τον κατηγόρησαν για «καθεστωτική αντίληψη».

Ο κ. Μητσοτάκης, μέσω facebook, ανέφερε ότι «για ακόμη μία φορά απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί! Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια».

«Εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών. Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!»

Η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής απεργίας, στην οποία πραγματικά έλαβαν μέρος λίγοι (ως επί το πλείστον επαγγελματικά συνδικαλιστικά στελέχη, με βάση την εικόνα που παρουσίασαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας), ενώ την ίδια ώρα οι περισσότεροι εργαζόμενοι έδιναν κανονικά το «παρών» στις θέσεις τους, αποτέλεσε την αφορμή για μια κόντρα με τον Αλ. Τσίπρα αλλά και για τη δημιουργία ενός αντικυβερνητικού «μετώπου» από τα συνδικάτα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω facebook με τη σειρά του, ανέφερε ότι όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός αποτελούν «χαρακτηριστικό δείγμα της ακραίας συντηρητικής του αντίληψης για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν».«Ούτε ο Ορμπαν στην Ουγγαρία», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «δεν θα το έγραφε καλύτερα. Ολα αυτά είναι σημάδια καθεστωτικής νοοτροπίας. Επειδή κέρδισε τις εκλογές, νομίζει ότι δεν θα πρέπει κανείς να τον ενοχλεί. Κόμματα, κοινοβουλευτικές διαδικασίες, εφημερίδες, απεργοί. Όλοι σιωπή!»

Επίθεση από ΑΔΕΔΥ

Για ευθεία αμφισβήτηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία από τον πρωθυπουργό έκανε λόγο η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης, ως υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης το 2014, είναι ο μόνος υπουργός -από τη Μεταπολίτευση και μετά- που προσέφυγε στα δικαστήρια για την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση».

«Τις απεργίες τις προκαλούν οι πολιτικές της κυβέρνησης» ανέφερε η ηγεσία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ), προσθέτοντας ότι «οι εργαζόμενοι θα απεργούν όσο οι πολιτικές που εφαρμόζονται πλήττουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

«Διαφωνώ με τον πρωθυπουργό» απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. «Οι απεργίες γίνονται για να επεκτείνονται οι συλλογικές συμβάσεις και να υπάρχει ισχυρός Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας», ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, «που δυστυχώς και με τη νέα νομοθεσία παραβιάζεται ακόμη και η συνταγματική πρόβλεψη».

Keywords
Τυχαία Θέματα