Βούτσης: Ελπίζουμε ότι θα καταργηθεί ο υποκατώτατος μισθός

Ο κατώτατος μισθός δεν μπορεί να αυξηθεί αμέσως στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα του ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι «ελπίζουμε” πως θα καταργηθεί ο υποκατώτατος μισθός (σ.σ.: που αφορά τους νέους έως 25 ετών).

Σημειώνεται ότι ο κατώτατος μισθός έως το 2012 ανερχόταν στα 751 ευρώ, ενώ στη συνέχεια μειώθηκε 22% στα 586 ευρώ και ο υποκατώτατος μισθός κατά 32% στα 511 ευρώ.
Όπως

είπε, η ίδια πρόθεση υπάρχει και για τις συντάξεις και για όλα τα άλλα σοβαρά ζητήματα, με το οικονομικό επιτελείο να μορφοποιεί μια πρόταση με βάση τον υπαρκτό δημοσιονομικό χώρο, πέραν του πλεονάσματος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι πίσω από την αναφορά του για κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» υποκρύπτεται η λογική της ιδιωτικής ασφάλισης.

«Υπάρχει πενία και ένδεια προγραμματικής πολιτικής και άρθρωσής της από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αυτό που κυρίως την ενδιαφέρει στο ασφαλιστικό είναι η απόσπαση από την απόλυτη δημόσια δέσμευση της κάλυψης των συντάξεων και η ευθεία προσχώρηση στη λογική των τριών πυλώνων και της ιδιωτικής ασφάλισης”, είπε, προσθέτοντας: «Αυτό είναι το ζήτημα το οποίο υποκρύπτεται τεχνηέντως πίσω από αυτή τη ρητορική επιφάνειας. Αυτό το παράθυρο ανοίγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης”, σημείωσε.

Διαβάστε, επίσης:Κατηγορηματικός ο Σολτς σχετικά με την αναβολή της περικοπής συντάξεων- οι συμφωνίες θα τηρηθούν!

Βούτσης: Ελπίζουμε ότι θα καταργηθεί ο υποκατώτατος μισθός on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα