ΤτΕ: Αυξήθηκαν οι καταθέσεις, μειώθηκαν τα δάνεια τον Αύγουστο
Αύξηση κατά 439 εκατ. ευρώ εμφάνισαν οι καταθέσεις από νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Αύγουστο 2023.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων ανήλθαν στα 143,2 δισ. ευρώ.
Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων παρουσίασαν μείωση κατά 249 εκατ. ευρώ έναντι μείωσης κατά 299 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός αυξήθηκε στο 2,6% από 2,3% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των Μη Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 206 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 380
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω οι καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 190 εκατ. ευρώ έναντι μείωσης κατά 136 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 3,2% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα.
Αύξηση επίσης κατά 218 εκατ. ευρώ παρουσίασαν και οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι μείωσης κατά 23 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -5,4% από -2,3% τον προηγούμενο μήνα.
Στο σκέλος των δανείων, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Αύγουστο του 2023, ήταν αρνητική κατά 319 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1,175 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 3,0% από 3,7% τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων (ΜΧΕ) μειώθηκε σε 2,4% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 293 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1,146 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκε σε 8,6% από 8,5% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 25 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 29 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Συνολικά, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα μειώθηκε σε 0,9% από 1,2% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 401 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1,350 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤτΕ: Αυξήθηκαν οι καταθέσεις, μειώθηκαν τα δάνεια τον Αύγουστο on BLUE SKY.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σεισμός τώρα στην Εύβοια: Οι πρώτες πληροφορίες
- Γιαννακόπουλος κατά Αγαπηδάκη: "Στερείτε από τον ελληνικό λαό την ευκολία πρόσβασης στο αντιγριπικό εμβόλιο!" (videos)
- Ο ξηρός καρπός που καίει λίπος, ρίχνει πίεση, χοληστερόλη και ενισχύει το ανοσοποιητικό
- Άναυδος ο Γιώργος Λιάγκας: «Το βλέπουμε σε απευθείας σύνδεση, είναι εικόνες σοκ, τις βλέπουμε και ανατριχιάζουμε»
- Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Ο πιλότος πήγαινε να παραλάβει γνωστό επιχειρηματία – Ήταν πολύ έμπειρος»
- Η Μάγισσα και την Παρασκευή...
- Τσαπατάκης: Φλέρταρα κοπέλα στα μπουζούκια, μου λέει «έλα» και προφανώς δεν μπορούσα να πάω
- Νομισματικό Μουσείο: Η κυβέρνηση κλείνει το ιστορικό καφέ και το παραχωρεί σε φαστφουντάδικο
- Βραζιλία: Η αράχνη της μπανάνας βοηθά στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας
- Νέα πρόεδρος του ΕΣΡ η Ευτέρπη Κουτζαμάνη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Blueskytv

- Τελευταία Νέα Blueskytv
- ΤτΕ: Αυξήθηκαν οι καταθέσεις, μειώθηκαν τα δάνεια τον Αύγουστο
- Ερυθρόλευκο «πάρτι»: 4-1 τον Άρη ο Ολυμπιακός
- Ολλανδία: Ολοκληρώθηκε το… μαρτύριο του Άγιαξ στο ντέρμπι με τη Φέγενορντ
- Κ. Μητσοτάκης: Η σκέψη μας σήμερα είναι στο Βόλο και στη Βόρεια Εύβοια
- Ιστορικό, εμβληματικό και δημοφιλές: ΤΟ 2 CV γιορτάζει τα 75α γενέθλια του
- Πολύ σκληρή για να πεθάνει: Η Κηφισιά πήρε τον βαθμό στις καθυστερήσεις
- Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα σε Εύβοια και Λάρισα από τις πλημμύρες
- Η Suzuki Motorcycles στο 2ο Adventure Meeting 2023
- Πτώση ελικοπτέρου στη β. Εύβοια: Σε εξέλιξη αεροναυαγοσωστική επιχείρηση
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σεισμός στο Μαντούδι Εύβοιας
- Εντατικοί έλεγχοι για διπλοπαρκάρισμα σε Αττική και Πειραιά – 321 παραβάσεις σε 3 μέρες
- Επιστολή της Ζ. Κωνσταντοπούλου για τη Διάσκεψη των Προέδρων
- Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους 10 πιο τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως
- Η Νένα Χρονοπούλου στηρίζει Κασσελάκη: «Nα είστε σίγουροι ότι τα παιδιά χάρηκαν» (video)
- Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί έργα βελτίωσης της άρδευσης στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
- Ανάμεσα στο κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
- Αλλαγή σύνθεσης στο ΕΣΡ - Νέα πρόεδρος η Ευτέρπη Κουτζαμάνη
- Σπίρτζης για Κασσελάκη: Σε μία εβδομάδα δεν βρίσκεις χώρο για σχολείο, ούτε χτίζεις καινούργιο
- Το «MITSI VAR» επιστρέφει - Πότε κάνει πρεμιέρα;