Θετικά τα σχόλια – Πως «είδαν» τα σκοπιανά Μέσα τη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ

Πρώτο θέμα σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης των Σκοπίων, είναι από χθες η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ.

Όπως και στην Ελλάδα, εκτενή είναι τα ρεπορτάζ με ανταποκρίσεις από το Νταβός όπου συναντήθηκαν οι δυο πρωθυπουργοί.

Το σκοπιανό

τηλεοπτικό δίκτυο «TV Telma», εστιάζει στην απόφαση, «ως ένδειξη καλής πίστης», όπως αναφέρει της πλευράς του Ζόραν Ζάεφ να μετονομάσει το αεροδρόμιο της πΓΔΜ, από «Μέγα Αλέξανδρος» σε «Κίρο Γκλιγκόροφ» και ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος σε «Φιλίας».

Η ιστοσελίδα των Σκοπίων «Telegrafi», μεταφέρει τις δηλώσεις των δυο πρωθυπουργών εστιάζοντας στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι η λύση πρέπει να είναι «erga omnes».

Το πρακτορείο «Mia», μεταφέρει το ρεπορτάζ από τον Νταβός, σχολιάζοντας ότι οι πρωθυπουργοί Ζάεφ και Τσίπρας ξεκλειδώνουν την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων.

Η σκοπιανή ιστοσελίδα «MKD.mk», φιλοξενεί τις δηλώσεις των δυο πρωθυπουργών μετά την συνάντησή τους στο Νταβός. «Τσίπρας: Πρέπει να βρούμε μια λύση για όλες τις χρήσεις. Zάεφ: Δεν έχουμε αλυτρωτικές φιλοδοξίες», αναφέρει στον τίτλο του δημοσιεύματος.

Η αλβανική ιστοσελίδα «infosqip», σχολιάζει τη διάρκεια της συνάντησης, που κράτησε περίπου τρεις ώρες, σημειώνοντας ότι οι δυο χώρες βρίσκονται στο σωστό δόμο για την επίλυση της διαμάχης για το όνομα των Σκοπίων και την βελτίωση των σχέσεών τους. Στον τίτλο της η ιστοσελίδα, αναδεικνύει την απόφαση του Σκοπιανού πρωθυπουργού για αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεοδωράκης: «Καλή αρχή η μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων – Αλλαγές τώρα και στο Σύνταγμα»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άδ. Γεωργιάδης: Αυτή είναι η «λύση πακέτο» της ΝΔ για το Σκοπιανό

ΑΚΟΜΑ: Θ. Δρόσος: Όχι στην χρήση του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων του

BLUE SKY | Τα καλύτερα έρχονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα