Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Βίλια Αττικής: Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Εκκενώνονται και άλλοι οικισμοί στα Βίλια όπου η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και κατακαεί πευκόφυτη περιοχή. Πριν από λίγα λεπτά με μήνυμα από το 112 εκκενώνονται οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, ενώ λίγο νωρίτερα εστάλει και δεύτερο μήνυμα από το 112 για τον οικισμό Άγιο Γεώργιο που είχε ήδη εκκενωθεί λίγο μετά τη 1 προς Ψάθα. Το δεύτερο μήνυμα ανέφερε «Αν βρίσκεστε στον Άγιο Γεώργιο, εκκενώστε προς Μάνδρα Αττικής».

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση μετά την κατασκήνωση από τα Βίλια προς Πόρτο Γερμενό, ή οποία είναι άδεια. Ήδη έχουν

κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις και επιχειρούν από αέρος τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη ενώ από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

Σε διακοπές της κυκλοφορίας οχημάτων και στην περιοχή των Βιλίων, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, προχώρησε πριν από λόγο η Τροχαία. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία διακόπηκε στην Ανώνυμη Οδό, από ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι» προς οικισμό ‘Αγιο Γεώργιο και στην επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού από Πόρτο Γερμενό προς Βίλια.

Μετά την ενίσχυση των δυνάμεων επιχειρούν αναλυτικά:

– Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων επιχειρούν 61 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένης μιας (1) ομάδας πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 5 Ε/Π και 8 Α/Φ.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Βίλια Αττικής: Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα