Στυλίδα: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κέντρο μεταναστών στον Καραβόμυλο

Έντονη η αντίδραση των κατοίκων του Καραβομύλου του Δήμου Στυλίδας κατά της δημιουργίας χώρου φιλοξενίας μεταναστών στο χωριό τους.

«Δεν παραδίδουν τα όπλα» κάτοικοι και δημοτική αρχή στον Καραβόμυλο και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για 3η συνεχόμενη ημέρα, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση μεταναστών στο στρατόπεδο Γεωργίου Παπαποστόλου που βρίσκεται μέσα στο χωριό.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπου κάτοικοι και τοπικοί φορείς έκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο Στυλίδας-Καραβόμυλου, δίπλα στο στρατόπεδο

για να διαμαρτυρηθούν για τη δημιουργία του νέου κέντρου μεταναστών στο σημείο.

Η Δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου γι’ ακόμη μια φορά τόνισε την αντίθεση της στην εγκατάσταση των μεταναστών στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και την ενεργή στήριξη της στους πολίτες που αγωνίζονται για την άρση της απόφασης αυτής.

Στην συγκέντρωση παρόν ήταν και ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κοτρωνιάς, ο οποίος τόνισε πως η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου είναι λανθασμένη, ενώ πρότεινε οι νέοι πρόσφυγες που πρόκειται να εγκατασταθούν στον Καραβόμυλο να μεταφερθούν στις δομές των Θερμοπυλών, όπου υπάρχει αρκετός χώρος για νέα κοντέινερ, υπάρχει γιατρός αλλά και προσωπικό το οποίο μπορεί να φροντίσει τους νέους μετανάστες.

Κοινή θέση με την δημοτική αρχή εκφράζουν και οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Στυλίδας.

Κατά της δημιουργίας χώρου φιλοξενίας μεταναστών στο χωριό του Καραβόμυλου είναι και η Λαϊκή Συσπείρωση, όπως εξέφρασε ο επικεφαλής της παρατάξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Κώστας Μπασδέκης.

Οι κάτοικοι του Καραβόμυλου δηλώνουν πως δεν θα παραδώσουν τα όπλα, ενώ τονίζουν για ακόμη μια φορά την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου στρατοπέδου.

Πηγή: tvstar.gr

Στυλίδα: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κέντρο μεταναστών στον Καραβόμυλο on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα