Στάχτη πάνω από 50 στρέμματα δασικής έκτασης στο Γούμερο Ηλείας

Συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή του Γουμέρου και στο δύσβατο τμήμα προς Ι.Μ. Ασκητή και Ώλενα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Ηλεία και άλλες περιοχές της Δυτ. Ελλάδας κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή και μοιράστηκαν από την μεριά του Γουμέρου και της Ώλενας, αναζητώντας ασφαλή σημεία πρόσβασης σε μια εξαιρετικά δύσβατη περιοχή όπου η φωτιά έκαιγε σε κάθετες επιφάνειες του γκρεμού, ενώ τα δύο μέτωπα είχαν λάβει διαστάσεις.

Η

φωτιά εκτιμάται ότι έχει κάψει περισσότερα από 50 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ οι πρώτες ενδείξεις φανερώνουν πιθανό εμπρησμό.

Αρχικά επικεφαλής στο συντονισμό της κατάσβεσης τέθηκε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βασίλης Σολδάτος και ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου Νίκος Σμαρνάκης.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς στο Γούμερο έφτασαν συνέχεια ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νήσων, Υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας και ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης.

Σημαντική ήταν η συνδρομή με μικρά και ευέλικτα οχήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου με επικεφαλής την Κική Διονυσοπούλου, ενώ στην περιοχή βρέθηκε και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, όπως και ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας.

Τόσο ο δήμος Πύργου και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας συμμετείχαν και με υδροφόρες στην επιχείρηση της κατάσβεσης.

Δείτε video:

Πηγή: ilialive.gr

Στάχτη πάνω από 50 στρέμματα δασικής έκτασης στο Γούμερο Ηλείας on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα