Στα κάγκελα οι δικηγόροι για τη σύλληψή του Αλ. Λυκουρέζου! Οργή Δημητρακόπουλου
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο τρόπος που συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλάει για πράξεις δικαστικής ακρότητας και αυθαιρεσίας. Υποστηρίζει πως δεν τηρήθηκαν οι εγγυητικοί δικονομικοί όροι έκδοσης νομότυπα ενταλμάτων συλλήψεως.
Μετά την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έχει στο πλευρό του και τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Σύμφωνα με το newsit.gr, o τελευταίος με ανακοίνωσή του αναφέρει πως δεν τηρήθηκαν οι εγγυητικοί δικονομικοί όροι έκδοσης νομότυπα ενταλμάτων συλλήψεως και προσωρινής κρατήσεως.
Επίσης τονίζει πως οι συλλήψεις τόσο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, όσο και των υπόλοιπων δικηγόρων συνιστούν πράξεις δικαστικής ακρότητας και αυθαιρεσίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ.Δημητρακόπουλου
Την ουσία της γνωστής υπόθεσης θα την κρίνουν τα Δικαστικά Συμβούλια, το βέβαιο όμως είναι ότι, από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, δεν υπήρξε Ανακριτής, ο οποίος εξέδωσε 3 εντάλματα συλλήψεως και ένα ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά δικηγόρων με άμεμπτο πρότερο βίο, οι οποίοι καθημερινά διακονούν το λειτούργημα του Υπερασπιστή στα ακροατήρια, τα οποία απέχουν από το γραφείο του Ανακριτή 50 σκαλοπάτια . . . . .ανηφόρα.
Ο Ανακριτής έχει την δικονομική δυνατότητα να αποστερήσει το πολυτιμότερο αγαθό, την ελευθερία του ανθρώπου, υπό αυστηρές -όμως- προϋποθέσεις, οι οποίες ρητά διατυπώνονται στο Σύνταγμα και στην Ποινική Δικονομία. Στην περίπτωση των συναδέλφων Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Γιώργου Αντωνόπουλου και Θεόδωρου Παναγόπουλου δεν τηρήθηκαν οι εγγυητικοί δικονομικοί όροι έκδοσης νομότυπα ενταλμάτων συλλήψεως και προσωρινής κρατήσεως.
Η δικαστηριακή πρακτική, από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, διδάσκει ότι με εντάλματα συλλήψεως καλούνται να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή οι κατηγορούμενοι, όταν αυτοί είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνοι κακοποιοί, οι οποίοι όχι μόνο είναι ύποπτοι φυγής αλλά είναι και σφόδρα πιθανόν να διαπράξουν ειδεχθή εγκλήματα, όπως δολοφονίες, ληστείες κ.ο.κ.
Αυτή η αδιατάρακτη δικαστική παράδοση παραβιάσθηκε εκκωφαντικά, ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ.
Οι δικηγόροι δεν αξιώνουμε ιδιαίτερη δικονομική μεταχείριση, όταν κατηγορούμεθα, απαιτούμε όμως την εφαρμογή του νόμου και για εμάς, γιατί η δικονομική συμπεριφορά του συγκεκριμένου Ανακριτή ερμηνεύεται -απλά- ως εχθρική και εμπαθής σε βάρος του δικηγορικού κόσμου.
Επιτέλους οι Δικαστικές και Εισαγγελικές Ενώσεις επιβάλλεται -άμεσα- να διακηρύξουν ότι η τεράστια εξουσία, που τους έχει εμπιστευθεί ο Ελληνικός Λαός, δέον να ασκείται με σωφροσύνη, σύνεση, αμεροληψία και μέτρο.
«Επικοινωνιακή σύλληψη που παραβιάζει κάθε κανόνα δικαίου»
Η Ένωση Ποινικολόγων Μαχόμενων Δικηγόρων, αναφορικά με τις πρόσφατες συλλήψεις συνηγόρων, επικοινωνιακού χαρακτήρα, τις καταγγέλλει ως θεσμική εκτροπή που παραβιάζει κάθε κανόνα δικαίου και απαιτεί να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, αλλά και τη Πανεπιστημιακή (νομική) Κοινότητα, προκειμένου να υπάρξει
Α) απαρέγκλιτη τήρηση των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Β) αποστασιοποίηση (δικαστών, ανακριτών, εισαγγελέων και συνηγόρων) από κάθε όψιμη επικοινωνιακή τακτική και
Γ) νηφαλιότητα και δικαιοπολιτεία
Η χώρα μας, η εποχή μας, ο νομικός μας πολιτισμός, απαιτεί ο δικηγόρος, να είναι συνήγορος της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του κάθε πολίτη, κι όχι απαξιωμένο μέλος «μαφίας» και «εγκληματικής οργάνωσης»….
Στα κάγκελα οι δικηγόροι για τη σύλληψή του Αλ. Λυκουρέζου! Οργή Δημητρακόπουλου on BLUE SKY.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δύσκολες ώρες για τον Κώστα Ευριπιώτη – Η άνιση μάχη με τον καρκίνο
- Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Τρεις οι νεκροί πεζοπόροι
- Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο Bershka...
- Αποκλειστικές φωτό: Θυμάστε τον νικητή του Fame Story, Περικλή Στεργιανούδη; Δείτε πώς είναι σήμερα
- Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Το ραντεβού στο ψυχιατρείο και τα παζάρια των εκατομμυρίων
- Θεσσαλονίκη: Πέταξε τη γυναίκα του από το αυτοκίνητο και έφυγε με τα παιδιά
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα Κυριακή των Βαΐων – Το πασχαλινό ωράριο
- Σακάτεψε στο ξύλο την ανήλικη κόρη της στην Χαλκίδα
- Διάσημη τραγουδίστρια αποκαλύπτει: Είμαι διπολική και δεν ντρέπομαι
- Φρίκη χωρίς τέλος στη Σρι Λάνκα: Και 7η έκρηξη, σε πόλη κοντά στο Κολόμπο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Blueskytv

- Τελευταία Νέα Blueskytv
- VirtualDIVER: Διαδραστική πλατφόρμα μας «στέλνει» στο βυθό της Σαντορίνης
- Μύθος ότι ένα-δύο ποτηράκια αλκοόλ προστατεύουν από εγκεφαλικό
- Θρίλερ χωρίς τέλος στην Κύπρο: Βρέθηκε και δεύτερο πτώμα σε φρεάτιο 125 μέτρων
- Ρος Ντέιλι: Η ανασύσταση του προοδευτικού χώρου, είναι μια αναγκαιότητα
- Γαλλία: Άγριες συγκρούσεις αστυνομικών με «κίτρινα γιλέκα»
- Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω σε αυτούς που την λεηλάτησαν και την χρεοκόπησαν
- Ο Ναός του Απόλλωνα στη Νάξο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Google Arts & Culture (Βίντεο)
- Σοκ στην Αργυρούπολη: Έσφαξε πιτ μπουλ με 17 μαχαιριές
- Δύο ήλιοι με τρεις πλανήτες: Και τρίτος εξωπλανήτης στο διπλό αστρικό σύστημα Κέπλερ-47
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κανέλλος Νικολάου: Φαινόμενο εξαρχείων» υπάρχει λύση;
- Παραιτήθηκε ο Λοΐζου - "Ήταν απαίτηση του Πουλλαΐδη"
- Βαρβιτσιώτης στο Έθνος: Ζητάµε από τους πολίτες µια καθαρή νίκη
- Λαμία: Πέθανε η μητέρα της αγνοούμενης Βασιλικής – Νέο χτύπημα για την οικογένεια που ζει εφιαλτικές στιγμές!
- Ξυλόκαστρο: Νεκροί 3 πεζοπόροι - Εντοπίστηκε ζωντανός ο τέταρτος
- Δήλωση της Λίνας Νικολοπούλου για δημοσίευμα εφημερίδας
- Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Νεκροί οι τρεις περιπατητές
- Λουτρό αίματος στη Σρι Λάνκα - Ξεπερνούν τους 150 οι νεκροί
- Φ. Γεννηματά: «Να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα για την Ελλάδα και τους Έλληνες»