Σ. Σοϊλού: Αν δεν πιάναμε τη γυναίκα θα έφευγε στην Ελλάδα – Βίντεο–ντοκουμέντο από τη σύλληψη

Αν δεν πιάναμε τη γυναίκα θα έφευγε στην Ελλάδα, υποστήριξε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας για την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αν δεν είχαμε πιάσει τον βομβιστή, θα είχε μεταφερθεί λαθραία στην Ελλάδα.

Επίσης ο Σοϊλού είπε:

«δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της Πρεσβείας των ΗΠΑ, τα απορρίπτουμε. Τέτοιο τρομοκρατικό επεισόδιο στην Κωνσταντινούπολη δεν έχουμε δει εδώ και 6 χρόνια. Μόνο φέτος αποτρέψαμε 200 τρομοκρατικά επεισόδια. Αλλά το πρόσωπο της τρομοκρατίας είναι πολύ σκληρό. Μπλοκάρεις 200 από αυτά και γίνεται μια έκρηξη και πλήττεται όλος ο κόσμος».

Συνελήφθη το πρόσωπο που άφησε τη βόμβα, λέει ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών

Όπως είπε με υποκλοπή έμαθαν ότι «οι οδηγίες της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν να δολοφονηθεί ο τρομοκράτης και συγκεκριμένα η γυναίκα αυτή. Αν δεν είχαμε κάνει τη σύλληψη, ο βομβιστής θα είχε μεταφερθεί λαθραία στην Ελλάδα». Είπε ακόμα ότι έπιασαν και αυτόν που είχε εντολή να «σκοτώσει» τον βομβιστή. «Δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε αυτές τις προδοσίες. Ξέρουμε πολύ καλά τι μήνυμα μας δόθηκε. Θα στείλουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα σε αυτό το μήνυμα που λαμβάνουμε» είπε ακόμα ο Τούρκος πολιτικός.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί συχνά την Ουάσιγκτον ότι προμηθεύει με όπλα Κούρδους μαχητές στη βόρεια Συρία, που η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκράτες».

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη σύλληψη της φερόμενης βομβίστριας στην Ιστικλάλ

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη σύλληψη της φερόμενης βομβίστριας στην Ιστικλάλ έδωσε το πρωί της Δευτέρας στη δημοσιότητα η τουρκική αστυνομία. Τίτλος του «Έτσι συνελήφθη η βομβίστρια» και παρουσιάζεται στον ιστότοπο ΤRT HABER.

Σε αυτό φαίνονται οπλισμένοι αστυνομικοί που μπαίνουν με όπλα σε ένα σπίτι ενώ στη συνέχεια ακολουθεί πλάνο με μια γυναίκα στο πάτωμα στην οποία δένουν τα χέρια κι έναν εκ των αστυνομικών να τη σημαδεύει. Ακόμα φαίνεται ότι η αστυνομία έχει συλλάβει κι άλλα άτομα.

Nα σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε το PKK για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη -η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 80 άλλοι-, ενώ ανακοίνωσε πως συνελήφθησαν 22 ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου που φέρεται να άφησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στη λεωφόρο Ιστικλάλ.

Πηγή: ertnews.gr

Σ. Σοϊλού: Αν δεν πιάναμε τη γυναίκα θα έφευγε στην Ελλάδα – Βίντεο–ντοκουμέντο από τη σύλληψη on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα