Προ των πυλών τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ. Τί να προσέξετε

Τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αναφέροντας πως θα τεθούν σε κυκλοφορία στις 28 Μαΐου 2019.

Πώς διαπιστώνουμε τη γνησιότητα των χαρτονομισμάτων;

Η γνησιότητα των νέων χαρτονομισμάτων εξακριβώνεται εύκολα με τρεις απλούς ελέγχους: έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία.

Τί πρέπει να ξέρουμε για να μην παραπλανηθούμε:

1.Στο ολόγραμμα στο επάνω μέρος της λωρίδας ασημί χρώματος υπάρχουν μικρά σύμβολα του ευρώ (€) που κινούνται γύρω από τον αριθμό της αξίας και γίνονται πιο καθαρά στο άμεσο φως», αναφέρει η ΕΚΤ.

2. Στο υδατογράφημα, στη δεξιά πλευρά τους, εικονίζεται η πριγκίπισσα Ευρώπη. Οι αριθμοί 100 και 200, σε πράσινο σμαραγδί χρώμα, συνοδεύονται από μικρά σύμβολα του ευρώ ενώ το χαρτονόμισμα αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη γωνία που το κοιτάζει κανείς, κάτι που κανένα πλαστό δεν καταφέρνει να μιμηθεί στην εντέλεια, σύμφωνα πάντα με την ΕΚΤ.

3. Στη λωρίδα ασημί χρώματος εμφανίζεται η προσωπογραφία της Ευρώπης, η βασική εικόνα που απεικονίζει τον αντίστοιχο αρχιτεκτονικό ρυθμό και ένα μεγάλο σύμβολο του ευρώ (€).

4.Και οι δύο ονομαστικές αξίες έχουν πλέον το ίδιο πλάτος με τα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ωστόσο, το μήκος τους παραμένει αμετάβλητο.

Διαβάστε, επίσης:Έφη Αχτσιόγλου: Αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Ιανουάριο του 2019

Προ των πυλών τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ. Τί να προσέξετε on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα