Νέα έκρηξη της Αίτνας στην Σικελία: Έκλεισε το αεροδρόμιο της Κατάνια

Για επικίνδυνους πίδακες λάβας προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία στην μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Σικελίας, την Κατάνια όπου ανεστάλησαν οι διεθνείς πτήσεις λόγω της νέας ενεργοποίησης του ηφαιστείου της Αίτνας, αργά χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας (INGV), υπάρχει κίνδυνος για υπερχείλιση λάβας από πλαγιά νοτίως του κρατήρα.

Το ηφαιστειακό νέφος κατευθύνεται προς το Νότο ενώ ήδη έκλεισε ο ενάεριος χώρος πάνω από το αεροδρόμιο Fontanarossa, για λόγους ασφαλείας. Όλες

οι εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις από την πόλη της Σικελίας έχουν ανασταλεί, ενώ η εταιρεία διαχείρισης καλεί τους επιβάτες να παρουσιαστούν στο αεροδρόμιο μόνο αφού συμβουλευτούν την αεροπορική τους εταιρεία.

Etna in eruzione, chiuso l’aeroporto di Catania pic.twitter.com/qTmhRQ7Ba2

— Albino Contentezza (@Albinocontente4) August 14, 2023

Παράλληλα καταγράφονται σεισμικές δονήσεις μικρής έντασης χωρίς να υπάρχει προειδοποίηση κινδύνου για ισχυρότερο σεισμό.

Οι εικόνες από τη νέα έκρηξη του μεγαλυτέρου και πιο ενεργού ηφαιστείου της Ευρώπης, είναι εντυπωσιακές και ήδη κάνουν τον γύρο του διαδυκτίου.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Νέα έκρηξη της Αίτνας στην Σικελία: Έκλεισε το αεροδρόμιο της Κατάνια on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αίτνας, Σικελία, Έκλεισε, Κατάνια,aitnas, sikelia, ekleise, katania