Μητσοτάκης από ΔΕΘ: «Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος»

Στη συνέντευξη τύπου δήλωσε μεταξύ άλλων πως ο βασικός σκοπός του 3ου προγράμματος χρηματοδότησης, που ήταν η σταδιακή πρόσβαση της χώρας στις αγορές κεφαλαίου, δεν επετεύχθη με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύτηκε για την σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού. «Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα. Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος. Ο κ. Τσίπρας

θέλει να αυξήσει το κράτος», είπε, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η ανάπτυξη 4% και η δημιουργία 700.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία.

«Θα περιμένουμε να δούμε τί μέτρα θα φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική που αντιγράφει ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Ο ατομικός κουμπαράς θα ωθήσει τους νέους να ενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα. Θα ισοδυναμεί με συμπληρωματική επικουρική σύνταξη υψηλότερη από ό,τι σήμερα», απάντησε, ενώ ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι «μέχρι το 2021 η είσπραξη και το ύψος του ΕΝΦΙΑ θα καθορίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση». «Δίπλα στη λέξη λαϊκιστής υπάρχει το όνομα του κ. Τσίπρα, όχι το δικό μου. Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν ποιος τους εξαπάτησε και συνεχίζει να τους εξαπατά», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Δεν αποδέχομαι μια κοινωνία που συμπιέζει τη μεσαία τάξη. Που αφαιρεί τις προοπτικές προόδου από τους μη προνομιούχους. Πρώτος μου στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής κινητικότητας», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ αναφορικά με τον ΟΑΣΘ ανέφερε ότι η κρατικοποίησή του δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα αντιμετώπισε. «Ζούμε τις χειρότερες στιγμές της δημοκρατίας μετά τη Μεταπολίτευση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας χάνει τις εκλογές και διχάζει, αλλά έτσι κάνει ζημιά στη χώρα».

«Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ο κ. Τσίπρας ξεθάβει την αναθεώρηση του Συντάγματος λίγο πριν από τις εκλογές», είπε και πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. δε θα μπει σε συζήτηση για την αναθεώρηση αν σημαντικά άρθρα όπως το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν μπουν σε αναθεωρητική διαδικασία. «Θα υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δε θα περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., συμπληρώνοντας ότι η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη.

«Η πρόσβαση στις αγορές είναι για μένα πρωταρχικός στόχος. Το “μαξιλάρι” δεν είναι για να φαγωθεί, είναι για να φτάσουμε με ασφάλεια στις αγορές», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι θα διατηρηθεί το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Πηγή -Τμήμα κειμένου: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε, επίσης:Μαξίμου για ομιλία Μητσοτάκη: «Εξήγγειλε μνημόνιο ΔΝΤ που θα οδηγήσει την Ελλάδα πίσω στο ΔΝΤ»

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: «Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος» on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα