Μηνύματα για την επέτειο Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

29 Μαΐου 1453: Μια μέρα που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στην ιστορία της χώρας μας και όχι μόνο. 569 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και ο πολιτικός κόσμος με μηνύματά του, θυμάται, υπενθυμίζει και τιμά τη μνήμη μιας μέρας, μιας εποχής που ο Ελληνισμός δεν ξεχνά.

«Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Σήμερα,

η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία», προσθέτει.

Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία. pic.twitter.com/3lDEr8Z3yI

Nikos Dendias (@NikosDendias) May 29, 2022

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρει με την σειρά του: «Με την #Άλωση της #Πόλης πριν από 569 έτη, «η #Ρωμανία πάρθεν». Η μνήμη μένει ζωντανή κι ανανοηματοδοτεί τις αποφάσεις μας, όποτε το επιβάλλουν οι περιστάσεις. Άκαυτη βάτος η μνήμη και η αίσθηση του καθήκοντος υπηρετώντας αξίες και αρχές όπως η #Ελλάδα, η #Ελευθερία, η #Δημοκρατία, η σωστή πλευρά της Ιστορίας ως πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες κι όχι σαν επιτήδιοι ουδέτεροι. Έτσι «ανθεί και φέρει κι άλλο».

Με την #Άλωση της #Πόλης πριν από 569 έτη, «η #Ρωμανία πάρθεν». Η μνήμη μένει ζωντανή κι ανανοηματοδοτεί τις αποφάσεις μας, όποτε το επιβάλλουν οι περιστάσεις. Άκαυτη βάτος η μνήμη και η αίσθηση του καθήκοντος υπηρετώντας αξίες και αρχές. Έτσι «ανθεί και φέρει κι άλλο». pic.twitter.com/BaVfo8NLuA

— N Panagiotopoulos (@npanagioto) May 29, 2022

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Mιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε ανάρτησή του στο twitter τονίζει: Εάλω η Πόλις, όχι όμως η Πίστη και η Ψυχή μας.
Η μνήμη του υπερασπιστή της πρωτεύουσας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που στέφθηκε στον Μυστρά, είναι πιο ζωντανή από ποτέ.
Η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας είναι προσβλητική για την ιστορία της και ασυγχώρητη.

Εάλω η Πόλις, όχι όμως η Πίστη και η Ψυχή μας.
Η μνήμη του υπερασπιστή της πρωτεύουσας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που στέφθηκε στον Μυστρά, είναι πιο ζωντανή από ποτέ.
Η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας είναι προσβλητική για την ιστορία της και ασυγχώρητη. pic.twitter.com/eVLFOweahO

— Varvitsiotis Miltiadis (@MVarvitsiotis) May 29, 2022

Στη σημερινή επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης αναφέρεται με αναρτήσεις του στο Twitter και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
«Η άλωση της Κωνσταντινούπολης δεν είναι τέλος, γιατί ο βυζαντινός οικουμενικός πολιτισμός δεν έπαψε ποτέ να φωτίζει την ανθρωπότητα», επισημαίνει σε μία από αυτές.
Σε δεύτερη ανάρτησή του, ο κ. Οικονόμου τονίζει πως η 29η Μαΐου του 1453 είναι όμως μια νέα αρχή, «γιατί σηματοδοτεί το έναυσμα του νέου ελληνισμού, ο οποίος πατά με το ένα πόδι στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και με το άλλο στη μεσαιωνική Ρωμιοσύνη».

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης δεν είναι τέλος, γιατί ο βυζαντινός οικουμενικός πολιτισμός δεν έπαψε ποτέ να φωτίζει την ανθρωπότητα.
1/2 pic.twitter.com/R7nNPEbSOT

— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) May 29, 2022

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει για την σημερινή επέτειο στο twitter: “Φρίξον Ήλιε ! Στέναξον Γη! Εάλω η Πόλις! 29 Μαΐου 1453 μία μέρα που ο Ελληνισμός δεν θα ξεχάσει ποτέ! Αιωνία η μνήμη του τελευταίου Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου.”

Φρίξον Ήλιε ! Στέναξον Γη! Εάλω η Πόλις! 29 Μαΐου 1453 μία μέρα που ο Ελληνισμός δεν θα ξεχάσει ποτέ! Αιωνία η μνήμη του τελευταίου Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου pic.twitter.com/ANowhrl3Au

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) May 29, 2022

Μηνύματα για την επέτειο Άλωσης της Κωνσταντινούπολης on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα