Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές οικονομίες
«Η μόνη δύναμη, που μπορεί να προσφέρει πολιτική σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξης στην Ευρώπη είναι η πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ολομέλεια του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που διοργανώνεται στην ισπανική πόλη της Βαλένθια.
Ο πρωθυπουργός ιεράρχησε ως απόλυτη προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατ’ επέκταση και της πολιτικής ατζέντας του ΕΛΚ την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της ΕΕ. «Στο παρελθόν κάναμε υποχωρήσεις
Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός προειδοποίησε πως «οι μάχες των δύσκολων μεταρρυθμίσεων χάριν της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας θα πρέπει να λάβουν χώρα σε εθνικό επίπεδο, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους λαϊκιστές εντός συνόρων, αυτές τις μάχες δεν θα τις δώσουν οι Βρυξέλλες για εμάς», ενώ επανέλαβε ότι πρέπει τάχιστα να ενσωματώσουμε τις επισημάνσεις της έκθεσης Ντράγκι.
Αναφερόμενος, μάλιστα, στο προ διημέρου γενικευμένο μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη για μία πιο ενοποιημένη ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας που θα συνέβαλε στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ευρωπαϊκής ασφάλειας.
Ακολούθως, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε πως «η ειρήνη δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη πλέον στην Ευρώπη» και ότι «θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να προστατεύσουμε τις αξίες μας, αλλά και να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δυνατότητα».
Ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Προέδρου της Κομισιόν, όπως η ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής για τη δημιουργία επιπρόσθετου δημοσιονομικού χώρου και επισήμανε την ανάγκη για πιο ενοποιημένη ευρωπαϊκή αμυντική αγορά. Επίσης διεμήνυσε με τρόπο ξεκάθαρο ότι τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά ως προς τη σύναψη αμυντικών συμφωνιών με τρίτες χώρες ώστε να μην θίγονται συμφέροντα κρατών – μελών της Ένωσης.
Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός προέτρεψε την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενισχύσει τις σχέσεις της με αναδυόμενες δυνάμεις ανά τον κόσμο αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την επικείμενη επίσκεψη της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μαζί με ομάδα Επιτροπών στο Νέο Δελχί και επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι χώρα κλειδί στον άξονα ΕΕ – Ινδίας. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «οι δεσμοί ανάμεσα σε ΕΕ και ΗΠΑ είναι τόσο μεγάλοι και ισχυροί για να αποτύχουμε, είναι το θεμέλιο της ειρήνης και της ευημερίας μας. Ο μόνος δρόμος για να διατηρήσουμε ισχυρή αυτή τη σχέση είναι να γίνουμε ως ΕΕ πιο ισχυροί και αυτόνομοι. Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικές, πρέπει να τις προσεγγίσουμε από θέση ισχύος και αυτοπεποίθησης».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε μάλιστα ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι ο πυλώνας της πολιτικής σταθερότητας και ο δημιουργός της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα» και διεμήνυσε ότι «η επιτυχία φέρνει ευθύνη» τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές οικονομίες on BLUE SKY.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Παύλος Πολάκης: Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ
- Πολιτική Προστασία: Έκτακτη ανακοίνωση για τη νέα κακοκαιρία
- Πολάκης με αφίσα Βελουχιώτη για την ποινή φυλάκισής του με αναστολή: Δεν μασάω παληκάρια της φακής
- Η συμβουλή του πάπα Φραγκίσκου προς τα νέα ζευγάρια: Ο γάμος είναι σαν το τανγκό
- ΕΕ: Το μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία δείχνει γιατί το κιτ επιβίωσης 72 ωρών έχει σημασία
- ∆ύο κρίσιµες λεπτοµέρειες που θα καθορίσουν τις εκλογές
- Πρόδρομος Καθηνιώτης για το πρώτο Big Brother: «Έγιναν πράγματα που δεν τα φανταζόμουν καν»
- Παύλος Πολάκης: Καταδικάστηκε ερήμην σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμηση
- Eurovision 2025 : Τι λένε τα στοιχήματα για Ελλάδα, Κύπρο και τα φαβορί
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts του μήνα [Μάιος 2025]
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Blueskytv

- Τελευταία Νέα Blueskytv
- Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές οικονομίες
- Λειτουργία ψηφιακής κάρτας – ΚΕΠΑ-ΑμεΑ – Γενικός Γραμ. Ερ. Σχέσεων Νίκος Μιλαπίδης
- ΣΑ ΟΗΕ για Μέση Ανατολή: Προειδοποιήσεις για ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα
- «Λίγος» στην Μαδρίτη ο Ολυμπιακός: Η Ρεάλ μείωσε σε 2-1 τη σειρά
- Αεροπορική επίθεση της Βρετανίας και των ΗΠΑ εναντίον των Χούθι στην Υεμένη
- Κλείσιμο της πόλης του Περάματος για λύση της κυκλοφοριακής ασφυξίας – Δήμ. Περάματος Γ. Λαγουδάκος
- Ντ. Τραμπ: Ο Βλ. Πούτιν θέλει ειρήνη στην Ουκρανία
- Παρεμβάσεις 29.04.2025
- Ειδήσεις BLUE SKY – 29.04.2025
- Super League Playouts: Αποτελέσματα και βαθμολογία – 5η Αγωνιστική
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καταδίκη Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση - Τι απαντά
- Συρία: Το Ισραήλ ανακοίνωσε προειδοποιητική επίθεση για «να υπερασπιστεί τους Δρούζους»
- Το Πεκίνο «απαντά» στον Τραμπ: Η COVID-19 μπορεί να προήλθε από τις ΗΠΑ
- Πατσαβουρόπιτα: 11 συνταγές για εύκολες πίτες, γλυκές και αλμυρές
- Το Κίεβο έτοιμο να υπογράψει τη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ
- Συρία: Ο νέος κύκλος βίας γεννά αμφιβολίες για τον έλεγχο που ασκεί ο αλ-Σάρα στους ακραίους
- Ισραήλ: Μαίνονται οι φωτιές στην Ιερουσαλήμ – Ενισχύονται τα στρατεύματα, εκκενώνονται περιοχές και κλείνουν δρόμοι
- ΓΣΕΕ: Αταλάντευτα υπέρ της πλήρους αποκατάστασης του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων
- Νέα προγράμματα της δράσης κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ
- Μέγαρο Αθηνών: Συναυλία για τον Σοστακόβιτς από το Danish String Quarter - Πέμπτη 8 Μαΐου στις 20:30