Κατρούγκαλος: «Απολύτως κατοχυρωμένα τα δικαιώματα των Ελλήνων που είναι ήδη στη Βρετανία»
Τα διμερή θέματα Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου, που εντάσσονται στο πλαίσιο της διαδικασίας συζήτησης του Brexit, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου με τον Βρετανό υπουργό για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τη συνάντηση, ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση και διαβεβαίωσε πως τα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Μεγάλη Βρετανία
Ωστόσο, σημείωσε, «υπάρχει μια συζήτηση για τα δικαιώματα όσων θα μεταβούν στη Μεγάλη Βρετανία κατά τη μεταβατική περίοδο» και διαμήνυσε πως η Ελλάδα επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.
Επιπλέον, εξέφρασε την αισιοδοξία του, τα περισσοτερα από τα διμερή θέματα να καλυφθούν από την τελική συμφωνία για τη νέα σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.
«Αυτή θα έχει τον χαρακτήρα μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου και μια συμφωνία εταιρική, για τα θέματα ασφάλειας και άμυνας», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κατρούγκαλος και σε ζητήματα που αφορούν την προστασία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων προστατευόμενης προέλευσης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα καλυφτούν κι αυτά από τη συμφωνία ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου.
Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής υπουργός αναγνώρισε πως αντικείμενο διμερούς συμφωνίας μετά την τελική συμφωνία ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, μπορεί να είναι άλλα ανοικτά θέματα, αναφέροντας ως παράδειγμα τις αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές.
Εστιάζοντας περαιτέρω στο περιεχόμενο της συνάντησης με τον Βρετανό υπουργό, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως ήταν κοινή πεποίθηση ότι το Brexit δεν πρέπει να έχει τιμωρητικά χαρακτηριστικά για το Ηνωμένο Βασίλειο, μολονότι προφανώς δεν μπορεί μια χώρα, που δεν θα είναι πια μέλος της ΕΕ, να έχει περισσοτερα ή ίδια δικαιώματα από τις χώρες-μέλη.
Σε αυτό το πλαίσιο, επισημανε πως η Ελλάδα, δεσμεύθηκε να συνεχίσει να εξασφαλίζει την ενότητα των 27 στις διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, έχοντας όμως και έναν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και με τη φιλική αυτή χώρα.
Ο κ. Ντέιβις δεν έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση και αναχωρεί σε λίγη ώρα από την Αθήνα για την Ουγγαρία, τελευταίο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του σε πέντε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου για τον καθορισμό της διαπραγματευτικής στρατηγικής της Βρετανίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Αναστασιάδη για την τουρκική προκλητικότητα και την ΑΟΖ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παυλόπουλος από Γιάννενα: «Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορα και την εθνική μας κυριαρχία»
ΑΚΟΜΑ: Δημητρακόπουλος για Novartis: «H Τουλουπάκη παραβίασε το Σύνταγμα» (video)
BLUE SKY | Τα καλύτερα έρχονται.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θα επιστραφούν οι κρατήσεις με τις επόμενες μισθοδοσίες - του Αλέξανδρου Καλευρά
- 'Φρένο' στα ωριαία διαγωνίσματα στο Λύκειο
- Έβαζε κάμερες σε σπίτια του Ρεθύμνου για να παίρνει μάτι
- Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Τα 7 συμπτώματα του πιο ύπουλου γυναικολογικού καρκίνου
- «Η Αγία Φιλοθέη με έσωσε», ήταν τα πρώτα λόγια του Ηλία Βρεττού στον πατέρα του
- Θρήνος στην κηδεία της δημοσιογράφου Καρολίνας Κάλφα (pics)
- H επική απάντηση της Μιμής Ντενίση για το αν ήταν ζευγάρι με τον Γιάννη Λάτσιο
- Aυτόν βάζει ο Λουτσέσκου για να «σκοτώσει» τον Ολυμπιακό - Σαν τρελός θέλει «εκδίκηση», δείτε γιατί
- Κάτω από 200 ευρώ οι εισφορές ΕΦΚΑ για 9 στους 10 μη μισθωτούς
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Blueskytv
- Παπαγγελόπουλος από τη Βουλή: «Oι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή είναι μαφιόζικες»
- Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για υπόθεση Novartis: «Θεσμικά ανεπίτρεπτη η παρέμβαση Θάνου»
- Κατρούγκαλος: «Απολύτως κατοχυρωμένα τα δικαιώματα των Ελλήνων που είναι ήδη στη Βρετανία»
- Τζανακόπουλος: «Προσχηματική η συμφωνία της ΝΔ στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής»
- Τελευταία Νέα Blueskytv
- Κατρούγκαλος: «Απολύτως κατοχυρωμένα τα δικαιώματα των Ελλήνων που είναι ήδη στη Βρετανία»
- Παπαγγελόπουλος από τη Βουλή: «Oι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή είναι μαφιόζικες»
- Τζανακόπουλος: «Προσχηματική η συμφωνία της ΝΔ στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής»
- Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για υπόθεση Novartis: «Θεσμικά ανεπίτρεπτη η παρέμβαση Θάνου»
- Παυλόπουλος από Γιάννενα: «Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορα και την εθνική μας κυριαρχία»
- Αναστασιάδης: «Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχιστούν κανονικά»
- «Άι στο διάολο!»: Η στιγμή που η Τασία Χριστοδουλοπούλου καθύβρισε τον Χαράλαμπο Αθανασίου (video)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Μαζί να καθαρίσουμε τα Βαλκάνια» είπε ο Ερντογάν στον Πρόεδρο των Σκοπίων
- Σταμάτης Γονίδης: «Υπήρχαν μεγάλες περίοδοι που δεν χτυπούσε το τηλέφωνο για δουλειά»
- Ακέφαλο άγαλμα της Αφροδίτης στο Μετρό Θεσσαλονίκης
- Μαντόνα: Ο γιός μου, ο μελλοντικός πρόεδρος του Μαλάουι
- Η Τρίπολη διαθέτει διαμερίσματα σε 300 πρόσφυγες
- Παπαγγελόπουλος: Μαφιόζικες απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή - Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους μάρτυρες
- Θρίλερ με 82χρονη που εντοπίσθηκε νεκρή στο Ίλιον - Στο σημείο μεταβαίνει ιατροδικαστής
- HB: Συνεχίζει να επιθυμεί μεταβατική φάση για Brexit
- Παπαγγελόπουλος: Εμμονές και εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα ο κ. Σαμαράς