Καταστροφές στη Λέσβο προκαλεί η «Πηνελόπη» – δύσκολη και η σημερινή μέρα

Η Λέσβος δοκιμάστηκε το βράδυ της Τετάρτης από έντονες βροχοπτώσεις που έφεραν χειμάρρους, κατολισθήσεις και φερτά υλικά στα χωριά της περιοχής του Πλωμαρίου με πληροφορίες να μιλούν και για πλημμυρισμένα σπίτια και αποθήκες.

Δύσκολη αναμένεται η Πέμπτη καθώς αναμένεται να κορυφωθεί το κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις βοριάδες, κυρίως στα ανατολικά, την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά της Θράκης.

Λόγω των ανέμων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» για τις δυτικές Κυκλάδες ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα για Κυκλάδες. Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το Λαύριο. Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Πρίνου Καβάλα-Θάσου, Κεραμωτής-Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στους παρακάτω δρόμους:

Ημαθία

-Παλαιά Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης / Βέροιας / Κοζάνης, από το 91ο χιλιόμετρο έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης
– Επαρχιακή Οδός Βέροιας / Σελίου, από το 14ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου
– Δημοτική Οδός Νάουσας / 3-5 Πηγαδιών, από το 7ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό_κέντρο και
– Δημοτική Οδός Νάουσας / Σελίου, από το 7ο χιλιόμετρο έως χιονοδρομικό κέντρο

Κιλκίς

– Επαρχιακή Οδός Καστανερής / Λιβαδίων

-Χαλκιδική

– Επαρχιακή Οδός Νεοχωρίου / Βαρβάρας / Ολυμπιάδος

Δοκιμάστηκε η Λέσβος
Ήδη η Λέσβος δοκιμάστηκε το βράδυ της Τετάρτης από έντονες βροχοπτώσεις που έφεραν χειμάρρους, κατολισθήσεις και φερτά υλικά στα χωριά της περιοχής του Πλωμαρίου με πληροφορίες να μιλούν και για πλημμυρισμένα σπίτια και αποθήκες.

Οι μεγαλύτερες εντάσεις των ανέμων θα παρουσιαστούν την Πέμπτη σε όλο σχεδόν το Αιγαίο, καθώς θα ενισχυθεί ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων της Βόρειας Βαλκανικής με τις χαμηλές πιέσεις που θα υπάρχουν νοτίως της Κρήτης και θα προκαλέσει ΒΑ ανέμους εντάσεως 8 με 9 μποφόρ, ενώ είναι πιθανόν τοπικά να έχουμε και 10 μποφόρ.

Σχετικά με τα ύψη των βροχοπτώσεων σημειώνεται ότι την Πέμπτη τοπικά στα νότια κυρίως θαλάσσια τμήματα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Επειδή τα ύψη τοπικά ξεπερνούν τα 50 mm βροχής, υπάρχει πορτοκαλί δείκτης επικινδυνότητας με βάση τα όρια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Meteoalarm, για το οποίο αρμόδιος φορέας είναι η ΕΜΥ.

Διαβάστε, επίσης:Η κίνηση, στους αττικούς δρόμους

Καταστροφές στη Λέσβο προκαλεί η «Πηνελόπη» – δύσκολη και η σημερινή μέρα on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα