Γκ. Μαγιόρκινης: Μπορεί να είναι και 150.000 οι μολυσμένοι με κορωνοϊό στην χώρα
Ανοδικές τάσεις στο ρυθμό αύξησης της επιδημίας του κορωνοϊού παρατηρούνται την τελευταία εβδομάδα, όπως ανέφερε σήμερα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα ο καθηγητής Γκίκας Μαγιόρκινης.
Ωστόσο, ο καθηγητής επισήμανε ότι το σενάριο της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων, φαίνεται να έχει ανασταλεί προς το παρόν στην Ελλάδα, αλλά όπως εξήγησε διεθνώς αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα όσο οι άνθρωποι επιστρέφουν σε κλειστούς χώρους κάτι που θα συμβεί και στη χώρα μας από τα τέλη του Οκτώβρη.
Όπως είπε ο καθηγητής, στην Ελλάδα αυξάνεται την τελευταία εβδομάδα και ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη. Συγκεκριμένα είπε ότι προηγούμενη εβδομάδα ήταν κάτω από 70 και τώρα είναι πάνω από 80.
Αναφερόμενος στην Αττική είπε ότι εξακολουθεί να παραμένει μία επιβαρυμένη επιδημιολογικά περιοχή όσον αφορά τον κορωνοϊό, καθώς και από τα σημερινά κρούσματα, τα 207 καταγράφονται εκεί.
Όπως επισήμανε, υπάρχει δυναμική της πανδημίας δυσανάλογη στο λεκανοπέδιο της Αττικής, σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, καθώς εκεί καταγράφονται πλέον τα μισά από τα συνολικά κρούσματα.
Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης στην υπέρ μετάδοση κυρίως από ασυμπτωματικούς φορείς του κορωνοϊού και εξήγησε ότι αυτή η πορεία μπορεί να αλλάξει μόνο αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και να χρησιμοποιούμε τη μάσκα διατηρώντας παράλληλα τις αποστάσεις.
Είναι πολύ νωρίς να προτείνει η Επιτροπή επιπλέον μέτρα
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων, ο κος Μαγιορκίνης είπε ότι αυτά θα προταθούν από την Επιτροπή, εφόσον αυτή το κρίνει αναγκαίο. «Αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς γι αυτό» κατέληξε.
Ο κος Μαγιορκίνης σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ποσοστό των ασυμπτωματικών στο συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνονται, απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που μεταβάλλεται και έκανε λόγο για «μια δυναμική κατάσταση που είναι δύσκολο να περιγραφεί διεθνώς». Ωστόσο είπε ότι οι ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού κυμαίνονται από 50% έως και 80%. Μάλιστα πρόσθεσε ότι σε ορισμένες δομές στη χώρα μας το 100% των κρουσμάτων αφορούσε ασυμπτωματικούς.
Η εκτίμηση του είναι -όπως είπε -ότι ο κορωνοϊός από την εμφάνισή του στη χώρα μας έχει μολύνει πάνω από 100.000 ανθρώπους , «μπορεί να είναι και 150.000» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η συλλογική ανοσία στη χώρα μας είναι εξαιρετικά χαμηλή, όταν θα επιθυμούσαμε να έχει ανοσία στον ιό πάνω από το 50% του πληθυσμού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γκ. Μαγιόρκινης: Μπορεί να είναι και 150.000 οι μολυσμένοι με κορωνοϊό στην χώρα on BLUE SKY.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πώς η Θεσσαλονίκη κερδίζει το στοίχημα και είναι ...Covid-Free - Oι ειδικοί εξηγούν
- Η Α.Ε.Κ. αποκλείσθηκε λόγω μπάτζετ
- «Πήγαινε, παιδί μου, να ξαποστάσεις εκεί» - Θαύμα Παναγίας Πορταΐτισσας
- Με παρέμβαση Μητσοτάκη η ακύρωση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια
- Αναδρομικά: Τροπολογία επιστρέφει μισό δισ ευρώ - Ποιους αφορά
- Ολυμπιακός: Πρεμιέρα με Μαρσέιγ εντός στο Champions League - Δείτε το πρόγραμα
- Ξέσπασε πάνω στη ρακέτα της η Σάκκαρη!
- Γιατί ο Τραμπ αποκάλεσε FLOTUS την Μελάνια
- Κορωνοϊός: Δρακόντεια μέτρα στη Γερμανία – Καραντίνα και μετά από ταξίδια εντός της χώρας
- Αρχή Διαφάνειας:Εργαζόμενος που έχει παραιτηθεί ο ασθενής 0 του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Blueskytv

- Τελευταία Νέα Blueskytv
- «Ηπια συμπτώματα» της Covid-19 έχει εκδηλώσει ο Ν. Τραμπ
- Ν. Χαρδαλιάς: Παράταση των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού
- Στην τελική ευθεία το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»
- Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων με 460 νέα σε 24 ώρες στην χώρα: 5 ακόμα θάνατοι
- Ιδιαίτερες ευχαριστίες Αναστασιάδη προς Μητσοτάκη για την ισχυρή στήριξη
- Ο Ν. Τράμπ έριξε κάτω από το 1% την απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων
- Oικιακό ΜΑΧ 45 από την Protergia – Mytilineos: Το σπίτι αξίζει πάντα να το ζεις στο MAX
- Οι καλύτερες στιγμές του Ολυμπιακού στο Champions League
- Κ. Μητσοτάκης: Αν η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική συμπεριφορά θα υπάρχουν συνέπειες
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γκουτέρες: Σταματήστε τους πολέμους – Κοινός μας εχθρός ο κορωνοϊός
- Βρετανία: Καταζητείται βουλευτίνα – Ταξίδεψε με τρένο παρότι θετική στον κορονοϊό
- Καταλήψεις στα σχολεία: Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Τι γίνεται με τηλεκπαίδευση και απουσίες
- Ολυμπιακός: Το πρόγραμμα των «ερυθρόλευκων» στο UEFA Champions League
- Η Α.Ε.Κ. αποκλείσθηκε λόγω μπάτζετ
- Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στους ομίλους του φετινού Champions League
- Big Brother: Συγκινήθηκε ο Γκουντάρας με τα λόγια του Μικρούτσικου
- Καλός ο καιρός το Σάββατο -Ευνοείται η μεταφορά σκόνης