«Ερυθρόλευκη απόδραση» από το Κάουνας
Από το -12 (52-40) του ημιχρόνου όταν ο Σιλβέιν Φρανσίσκο πέτυχε 20 πόντους για τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός έπαιξε την άμυνα που… ξέρει και μπορεί… στο β΄ μέρος και παίρνοντας σκορ από Βεζένκοφ, ΜακΚίσικ, Φουρνιέ και Ουόκαπ πέρασε νικηφόρα (92-85) από τη Zalgirio Arena, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Euroleague.
Οι Πειραιώτες που είχαν δεχτεί 52 πόντους στο ά μέρος, δέχτηκαν
Με τον Κώστα Παπανικολάου να είναι ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στην άμυνα στο β΄ μέρος, τον Σακίλ ΜακΚίσικ (17 πόντοι με 3/6 τρίποντα) να είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης των «ερυθρόλευκων» πίσω από τον πρώτο σκόρερ Σάσα Βεζένκοφ (24π., 7ρ.) και τους Φουρνιέ (14π.), Ουόκαπ (13π., 5ασ.) να πετυχαίνουν κι εκείνοι μεγάλα σουτ σε καθοριστικά σημεία. Ακόμη κι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που δεν είχε βοηθήσει, στα τελευταία λεπτά πέτυχε διαδοχικά καλάθια στη ρακέτα, λέγοντας «όχι» στους παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι.
Ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 71-73 στα 8:41΄΄ πριν από τη λήξη και έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω.
Nτεμπούτο έκανε με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Γκανέζος σέντερ Νέιθαν Μενσά. Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής λόγω τροφικής δηλητηρίασης ο Λούκα Βιλντόσα. Εκτός δωδεκάδας ήταν ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ.
Αυτή ήταν η 4η διαδοχική νίκη του Ολυμπιακού στη Euroleague, χάρη στην οποία έκανε το 13-6 και παραμένει στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα.
Η Ζαλγκίρις που εκτός του απίστευτου στο α΄ μέρος Φρανσίσκο είχε διψήφιους και τους Σιρβίντις, Ουόκερ, Σμάιλαγκιτς και Ντάνστον, υπέστη την 3η διαδοχική ήττα της και υποχώρησε στο 10-9.
Τα δεκάλεπτα: 22-18, 52-40, 71-67, 85-92
Με τους Ουόκαπ, Φουρνιέ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ πήρε θέση στο εναρκτήριο τζάμπολ ο Ολυμπιακός. Μία ακόμη φορά, όμως στη Euroleague αυτή τη σεζόν, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησαν με… σβηστές τις μηχανές. Για να χρειαστεί να περιμένουν 2:18΄΄ έως ότου σημειώσουν το πρώτο καλάθι τους, δια χειρός Ουόκαπ. Ο Σιλβέιν Φρανσίσκο εν αντιθέσει είχε μπει… αφηνιασμένος, για να πετύχει τους πρώτους 12 πόντους των γηπεδούχων, όταν ο ηλεκτρονικός πίνακας έδειχνε 16-6. Με 8 πόντους στην 1η περίοδο, ο Ουόκαπ θα αποδεικνυόταν ο καλύτερος παίκτης των «ερυθρόλευκων» σε αυτό το 1ο δεκάλεπτο, στη διάρκεια του οποίου ο Ολυμπιακός μείωσε σε 22-16, χάρη σε δύο σερί τρίποντα από Παπανικολάου και Βεζένκοφ (22-16). Ο Ουόκαπ πέτυχε και το τελευταίο καλάθι του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο (22-18).
Από το -10, η ομάδα του Πειραιά βρέθηκε στο -2 (22-20), όταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ, σκόραρε με την έναρξη της 2ης περιόδου. Ο Λόνι Ουόκερ εξέθετε, όμως την «ερυρθρόλευκη» άμυνα σημειώνοντας 6 σερί πόντους, για το 28-20. Ο ΜακΚίσικ αποδείχτηκε ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στην επίθεση στο 2ο δεκάλεπτο, με τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος να ανεβάζει επίσης το σκορ κατά διαστήματα (34-30). Όμως, η άμυνα των παικτών του Μπαρτζώκα αποδεικνυόταν κατώτερη των περιστάσεων παρά τα περισσότερα κλεψίματα, με τους Λιθουανούς να βρίσκουν ελεύθερα μακρινά σουτ, να τα παίρνουν και να ευστοχούν. Όταν ο Σμάιλαγκιτς που κέρδισε μάχες στη ρακέτα, διαμόρφωσε το 38-32, οι Λιθουανοί μετρούσαν 7/13 τρίποντα, με τον Ολυμπιακό να έχει 3/10. Και ήταν χάρη στα πολλά λάθη των γηπεδούχων και τη δική του ευστοχία στα δίποντα που ο Ολυμπιακός κατάφερνε να «κλείνει» την ψαλίδα της διαφοράς… κι ενώ η Ζαλγκίρις έκανε πάρτι στα ριμπάουντ. Ο Μενσά μπήκε στο 17ο λεπτό στη θέση του Φαλ, για πρώτη φορά στο παρκέ, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Πειραιωτών, με το σκορ στο +12 για τη Ζαλγκίρις (44-32). Ένα σερί 8-0, με τους 6 πόντους από τον Εβάν Φουρνιέ, είχε ως αποτέλεσμα να πλησιάσει ξανά τη Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός (44-40). Κατώτερος των περιστάσεων, ο Ολυμπιακός μία ακόμη φορά είδε τη Ζαλγκίρις να απαντά με δικό της σερί (8-0), αφού ένα δίποντο του Σμάιλαγκιτς και δύο τρίποντα από Σιρβίντις και Φρανσίσκο έστειλαν στο +12 (52-40) τη Ζαλγκίρις στα αποδυτήρια στο ημίχρονο.
Με τον Σάσα Βεζένκοφ να βγαίνει μπροστά στην 3η περίοδο και την άμυνά του να γίνεται πιο επιθετική και να… λειτουργεί επιτέλους, ο Ολυμπιακός απάντησε με 8-18 μειώνοντας στο καλάθι, 60-58. Το τρίποντο του Εβάν Φουρνιέ έφερε και το -1 (62-61). Σμάιλαγκιτς και Σιρβίντις έκαναν το 66-61 και μία ακόμη φορά, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερνε… έστω να ισοφαρίσει. Χάνοντας μαζεμένα επιθετικά ριμπάουντ, η Ζαλγκίρις ξεγλιστρούσε μία ακόμη φορά (68-63 από τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Ίγκνας Μπραζντέικις). Ο Φουρνιέ αστόχησε για τρεις για το 68-65 από τον Βεζένκοφ που έφτασε τους 17 πόντους. Όμως, ο Ντεϊβίντας Σιρβίντις ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο των Λιθουανών στο 3ο δεκάλεπτο (71-65). Ο Φουρνιέ διαμόρφωσε το σκορ της 3ης περιόδου (71-67).
Και με δύο τρίποντα, το πρώτο από τον Βεζένκοφ (σ.σ. ο Βούλγαρος φόργουορντ έφτασε τους 20 πόντους), και το δεύτερο με… παράδοξο τρίποντο από τον ΜακΚίσικ, ο Ολυμπιακός προσπέρασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι (71-73), 8:41΄΄ πριν τη λήξη. Για να υπογράψει το 71-75 ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ που δεν είχε βοηθήσει έως τότε, πέτυχε και το επόμενο καλάθι, για το +6 του Ολυμπιακού (71-77). Ο Ουίλιαμς-Γκος πέτυχε τους τρεις επόμενους πόντους για το +9 της ομάδας του Πειραιά (71-80). Και μετά το 73-80 από τον Μπράιαν Ντάνστον, ο κορυφαίος παίκτης αμυντικά για τον Ολυμπιακό στο β΄ μέρος, ο Κώστας Παπανικολάου, έκανε 4ο φάουλ, επιθετικό, στον Μπουτκεβίτσιους και πέρασε στον πάγκο. Ο Μπουτκεβίτσιους τιμώρησε με τρίποντο την ομάδα του Μπαρτζώκα (76-80). Οι Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ συνέχισαν να δίνουν σκορ στον Ολυμπιακό (78-84), για το 78-87 με τρίποντο του Ουόκαπ και απέμεναν 2:41΄΄. Οι Σιρβίντις και Μπουτκεβίτσιους μείωσαν σε 83-87, ο Βεζένκοφ ήταν εύστοχος σε 2/2 βολές (83-89) και στα 8΄΄ ο Μπραζντέικις έκανε το 85-89. Τον επίλογο… έγραψε ο εκπληκτικός Σακίλ ΜακΚίσικ, με τρίποντο για το τελικό 85-92.
Διαιτητές: Πέρεθ (Ισπανία), Νέντοβιτς (Σλοβενία), Κονσταντίνοβς (Λετονία)
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Αντρέα Τρινκιέρι): Ουόκερ 11 (2), Φρανσίσκο 22 (5), Μπραζντέικις 4, Γκιεντράιτις, Μπιρούτις, Σμάιλαγκιτς 11 (1), Μίτσελ, Ντάνστον 10, Μάνεκ 3 (1), Μπουτκεβίτσιους 6 (2), Σιρβίντις 12 (2), Ουλανόβας 6 (1)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 13 (1), Ουίλιαμς-Γκος 8, Φαλ 6, Βεζένκοφ 24 (2), Παπανικολάου 4 (1), Πίτερς, Μιλουτίνοφ 6, ΜακΚίσικ 17 (3), Φουρνιέ 14 (3).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Ερυθρόλευκη απόδραση» από το Κάουνας on BLUE SKY.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τάσος Δούσης: «Πρέπει να είσαι μπιτ για μπιτ ηλίθιος για να μη γνωρίζεις ότι…»
- Χανιά: Ένιωσε αδιαθεσία, μπήκε στο νοσοκομείο αλλά δεν πρόλαβε… – Σωτήρια επέμβαση ιατρών σε άλλον ασθενή
- Πόσο αυξάνεται ο κατώτατος μισθός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Δείτε πώς θα διαμορφωθεί σταδιακά (κάρτες)
- Βίκυ Κάβουρα: «Με τον Γιώργο πηγαίνουμε στην εκκλησία κάθε Κυριακή»
- Σπηλαιολόγοι ανακάλυψαν 3 λίμνες κάτω από τον Κηφισό (Βίντεο)
- Ανησυχητικά τα ευρήματα στον Κηφισό: Ανακαλύφθηκε και τρίτη υπόγεια λίμνη στην Εθνική Οδό - Δείτε βίντεο
- Νέα διάρρηξη με λεία-μαμούθ σε διαμέρισμα την Αγία Παρασκευή: Βρήκαν στο πατάρι 100.000 ευρώ και κοσμήματα
- Λάρισα: Τρόμος για 21χρονη από αγέλη αδέσποτων
- «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
- Νέα μεταγραφικά σενάρια για Ολυμπιακό
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Blueskytv

- Τελευταία Νέα Blueskytv
- «Ερυθρόλευκη απόδραση» από το Κάουνας
- Στο 12% αυτοί που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας: Τα πρόστιμα για την εκπρόθεσμη καταβολή
- Παρεμβάσεις 02.01.2025
- Ειδήσεις BLUE SKY – 02.01.2025
- ΟΗΕ: Ξεκίνησε η διετής ελληνική θητεία στο Συμβούλιο Ασφαλείας
- FBI: Ο δράστης της επίθεσης στη Νέα Ορλεάνη δήλωνε ότι “είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος”
- Ουκρανία: Ένας νεκρός σε βομβαρδισμούς στην περιφέρεια της Ζαπορίζια
- 2025: Σε εφαρμογή 18 μειώσεις φόρων και βαρών και 7 μέτρα στήριξης των εισοδημάτων
- Η δίαιτα και η «δύναμη των χρωμάτων» για να χάσετε βάρος
- Γάζα: Νέο αδιέξοδο στις έμμεσες διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» – Τα SOS του προγράμματος – Ποιους αφορά
- Δύο νέα κρούσματα ευλογιάς - Σε κτηνοτροφικές μονάδες της Ευξεινούπολης
- «Ου Φονεύσεις», σε σκηνοθεσία Άντζελα Μπρούσκου στο ΔΘΠ
- Λίντα Έβανς: Το μήνυμα που «άγγιξε» τους θαυμαστές της – «Να μην σταματήσουμε ποτέ να πιστεύουμε στα όνειρά μας»
- Απόδραση δύο βαρυποινιτών από τις φυλακές Κασσαβέτειας – Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό τους
- Περιφέρεια Αττικής κατά Δούκα: "Είναι ψέμα ότι αυξάνουμε τα τέλη ταφής, ο Δήμαρχος Αθηναίων είναι και πάλι έκθετος"
- Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει το έργο των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα “Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι”
- Οδηγός ΑΑΔΕ: Πότε χαρακτηρίζεται βραχυχρόνια και πότε μακροχρόνια η μίσθωση ενός ακινήτου
- Τέλος ο Λούκας Βιγιαφάνες από τον Βόλο, οδεύει προς Κηφισιά
- Στο Μιλάνο Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη