Ελλάς Σουδάν: Η αφρικανική ομάδα με την ελληνική σημαία

Μια ομάδα με ελληνικό όνομα και ελληνική σημαία, η Ελλάς Σουδάν, εμφανίστηκε την Τετάρτη (29/9) στην πρώτη του Αραβικού Κυπέλλου Συλλόγων που διεξάγεται στην Αίγυπτο. Γνώρισε συντριβή, αλλά απόλαυσε την εμπειρία.

Ονομάζεται The Greek Club of Khartoum, έχει την έδρα του στην πρωτεύουσα του Σουδάν και ως σύλλογος συμμετέχει αυτές τις ημέρες στο Αραβικό Κύπελλο Συλλόγων.

Η Ελλάς Σουδάν είναι

μια ιδιαίτερη ομάδα μπάσκετ, γύρισε μετά από πολλές δεκαετίες στην Arab League, συνοδεύεται από τον Αρχιεπίσκοπο Σάββα και φέρει δύο σημαίες. Την ελληνική στα δεξιά και εκείνη του Σουδάν στα αριστερά!

Η ελληνική κοινότητα της χώρας δεν ξεπερνάει τα 150 άτομα, σύμφωνα με την επίσημη απογραφή της το 2015, ωστόσο έχει δυναμική παρουσία στην χώρα και πρόσφατα υποστήριξε το κράτος με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Οι “Σπαρτιάτες” της Ελλάς Σουδάν έφτασαν την Τρίτη (28/9) στην Αίγυπτο, έδωσε την Τετάρτη (29/9) τον πρώτο της αγώνα και παρά την βαριά ήττα από την Ζάχρα της Τυνησίας (112-36), απόλαυσε τη συμμετοχή και την εμπειρία στον απόλυτο βαθμό. Η διοργάνωση ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την 9η Οκτωβρίου στο Burj Al Arab Hall.

Η Ελλάς Σουδάν(Greek sporting Sudan) συμμετέχει στο αραβικό κύπελλο συλλόγων. Σήμα η ελληνική σημαία. Ίσως η μοναδική ομάδα στον κόσμο με 2 σημαίες στο στήθος pic.twitter.com/9S4L4MpHwc

— Tassos Magoulas (@tasmagoulas) September 29, 2021

Πηγή: sport24.gr

Ελλάς Σουδάν: Η αφρικανική ομάδα με την ελληνική σημαία on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάς Σουδάν,ellas soudan