Δοκιμάζουμε Audi Q2 1.0 TFSI 110 HP

Tο Audi Q2 παραμένει ένα δυναμικό μοντέλο, ειδικά μετά το φρεσκάρισμα που δέχτηκε πριν περίπου 2 χρόνια. Το αμάξωμα ξεχωρίζει με τις έντονες ακμές του, ειδικά στο καπό και τα φτερά. Εντυπωσιακή είναι επίσης η μεγάλη γρίλια στην εμπρός μάσκα, όπως και τα LED φωτιστικά σώματα. Επιπλέον, είναι το μοναδικό 1.000άρι στην πολυτελή κατηγορία. Ένας ακόμη λόγος για να το επιλέξει κανείς, πέρα από τις ικανότητές του.

Επιπλέον, το Audi Q2 δείχνει

πόσο ολοκληρωμένο compact SUV είναι από τα πρώτα… μέτρα. Η ρύθμιση της ανάρτησης είναι σωστή και η ποιότητα της κύλισης ενθουσιάζει. Εντός πόλης, η ηχομόνωση συνδυαστικά με την λειτουργία της ανάρτησης, εξασφαλίζουν άνετες διαδρομές. Στον ανοιχτό δρόμο, το Q2 είναι εξίσου άνετο και σταθερό, ενώ και στις στροφές εμπνέει εμπιστοσύνη. Οι κλίσεις στις στροφές είναι περιορισμένες και ο οδηγός θα έχει πάντα για παρέα την…πρόσφυση. Ακόμη και στην…υπερβολή, το Audi Q2 αντιδράει προοδευτικά και με ασφάλεια.

Το πολυτελές Audi Q2 κινεί ο 1.0 TFSI κινητήρας βενζίνης με ισχύ 110 ίππων και 200 Nm ροπής. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ο οδηγός θα τα δει σε 11,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική αγγίζει τα 197 χλμ./ώρα.

 Αρωγός στον τομέα των επιδόσεων είναι και το χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, με την πολύ καλή κλιμάκωση και την άριστη αίσθηση. Επίσης, συμβάλλει και στη λογική κατανάλωση καυσίμου, με την Audi να ανακοινώνει μόλις 5,8 λίτρα / 100 χιλιόμετρα.

Το αίσθημα της ασφάλειας και της στιβαρότητας που αντιλαμβάνεται ο οδηγός του Audi Q2, γίνεται αμέσως αντιληπτό. Το γεροδεμένο πλαίσιο και η όλη κατασκευή γενικότερα, η πολύ καλή ποιότητα κύλισης και αποτελεσματική ηχομόνωση συνάδουν με την premium υπόσταση του αυτοκινήτου. Οι αναρτήσεις του περνούν με ποιοτικό τρόπο πάνω από τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων και ελέγχουν αποτελεσματικά τις κινήσεις του αμαξώματος, εξασφαλίζοντας υψηλή σταθερότητα. Ο πίσω ημιάκαμπτος άξονας δεν συνεπάγεται αναπηδήσεις και απότομες αντιδράσεις, παρά μόνο σε έντονες εγκάρσιες ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Πολύ αποτελεσματικά και με θετική αίσθηση είναι τα φρένα, τα οποία ενισχύουν το αίσθημα της ασφάλειας που απολαμβάνει ο οδηγός του Audi Q2.

Η υψηλή ποιότητα κατασκευής και η στιβαρή συναρμογή είναι άμεσα αντιληπτές. Ένα ακόμα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Q2 είναι η οδηγοκεντρική σχεδίαση του ταμπλό, αλλά και η πρακτικότητα που προσφέρει.

Το Audi Q2 έχει αγοραστικό ενδιαφέρον ακόμη και στην απαιτητική αγορά των B-SUV. Ξεχωρίζει με την ποιότητα κατασκευής του, καθώς και με τα δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά του, σε συνδυασμό πάντα με το κύρος της Audi. Και όλα αυτά με τιμή που ξεκινάει από τα 27.000ευρώ.

Στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας συναντάμε την οθόνη του συστήματος πολυμέσων, το οποίο ελέγχει ο οδηγός μέσω του μεγάλου πιεζο-περιστροφικού διακόπτη. Ο οδηγός λαμβάνει την απαραίτητη πληροφόρηση από το Virtual Cockpit που έχει διάσταση 12,3 ιντσών. Τέλος, για τις αποσκευές των επιβατών είναι διαθέσιμα 405 λίτρα.

ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΤΑΣ

Δοκιμάζουμε Audi Q2 1.0 TFSI 110 HP on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δοκιμάζουμε Audi Q2 1 0 TFSI 110 HP,dokimazoume Audi Q2 1 0 TFSI 110 HP