Koμισιόν: Αρνητική η αποταμίευση στην Ελλάδα έως και το 2025

Αρνητική αποταμίευση στην Ελλάδα και απόκλιση συγκριτικά με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες αποτυπώνουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σημαντικό ζήτημα, το οποίο υπαγορεύει την ανάγκη λήψης μέτρων για να εξασφαλιστεί και το εισόδημα των νοικοκυριών αλλά και η ανάπτυξη της χώρας.

Η ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΕ

Ελλάδα Ευρωζώνη
2023 -2,7% 14,4%
2024 -1,5% 15,5%
2025 -1,3% 15,1%

Στην τελική ευθεία βρίσκονται

οι αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας και της ΔΥΠΑ για το νέο επίδομα ανεργίας η βασική φιλοσοφία του οποίου είναι η ανταποδοτικότητα. Να δούμε πιο αναλυτικά τι αλλάζει όπως και τα στοιχεία για την ανεργία αλλά και τον αριθμό των ανέργων που λαμβάνουν την τακτική επιδότηση ανεργίας.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Στο «τραπέζι» Ανταποδοτικό επίδομα
Σύνδεση με: μηνιαίες αποδοχές + έτη απασχόλησης
Υψηλότερο ποσό για τους πρώτους μήνες ανεργίας

ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΥΠΑ
Απρίλιος
Σύνολο ανέργων: 871.314
Επιδοτούμενοι: 172.678

Άνεργοι πάνω από 12 μήνες:
464.027 (53,3%)
Άνεργοι κάτω από 12 μήνες:
407.287 (46,7%)

Πρόσκληση για στελέχωση των ΚΕΠΑ
Εφικτός εκτιμάται ότι είναι ο στόχος για την ενίσχυση με 700 γιατρούς του Ειδικού Σώματος ιατρών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας. Η πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας για στελέχωση των ΚΕΠΑ σε συνδυασμό με τις νέες αυξημένες κατά 50% αμοιβές για κάθε αξιολόγηση έφεραν δεκάδες αιτήσεις επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΚΕΠΑ
Αιτήσεις έως Κυριακή 26 Μαΐου 2024
www.efka.gov.gr
Έχουν υποβληθεί: 500 αιτήσεις

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΚΕΠΑ
Σύνολο νέων θέσεων 700
Ανά ειδικότητα
Νευρολογία: 219
Ψυχιατρική: 148
Παιδιατρικής: 60

Το 18% των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν το 2023 ήταν ηλεκτρικά με την Κίνα να αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη αγορά τους. Ωστόσο, όπως δείχνουν τα στοιχεία, τους τρεις πρώτους μήνες καταγράφεται στροφή προς τα υβριδικά αυτοκίνητα και μικρή πτώση στη δυναμική των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, ειδικά στην Ευρώπη.

Μία ανάσα από τα υψηλά επίπεδα 15ετίας διαπραγματεύεται η τιμή του ρυζιού καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην παγκόσμια προσφορά του εμπορεύματος οι σοβαρές πλημμύρες στη Βραζιλία που αποτελεί τον 9ο μεγαλύτερο εξαγωγέα ρυζιού στον κόσμο.
Το παγκόσμιο εμπόριο ρυζιού έχει ήδη διαταραχθεί από τους σαρωτικούς περιορισμούς στις εξαγωγές που επέβαλε πέρυσι η Ινδία, η κορυφαία εξαγωγική χώρα, ενώ την ίδια ώρα οι ξηροθερμικές συνθήκες που προκαλεί το φαινόμενο El Niño περιόρισε ακόμα περισσότερο την παραγωγή.
Οι τιμές του λευκού ρυζιού Ταϊλάνδης έχουν εκτιναχθεί κατά 71 δολάρια από τις αρχές Απριλίου στα 649 δολάρια ο τόνος, ενώ από τις αρχές του έτους έχουν σημειώσει άνοδο της τάξης του 12%.

Εν τω μεταξύ, η επιβράδυνση των αφίξεων νέων καλλιεργειών στη Νοτιοανατολική Ασία τροφοδοτεί περαιτέρω την άνοδο της τιμής, δήλωσε αναλυτής της αγοράς εμπορευμάτων στο Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών στο Λονδίνο. Αυτό συμβαίνει καθώς ολοκληρώνεται η συγκομιδή της καλλιέργειας εκτός εποχής της Ταϊλάνδης και της κύριας καλλιέργειας του Βιετνάμ. Η Ταϊλάνδη είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας και το Βιετνάμ ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας ρυζιού στον κόσμο.
Από την πλευρά της ζήτησης, η Ινδονησία εξακολουθεί να αγοράζει μεγάλους όγκους, γεγονός που συμβάλλει επίσης στη στήριξη του ανοδικού κλίματος.

Πηγή: ertnews.gr

Koμισιόν: Αρνητική η αποταμίευση στην Ελλάδα έως και το 2025 on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Koμισιόν, Αρνητική, Ελλάδα, 2025,Komision, arnitiki, ellada, 2025