Indian Wells: Κέρδισε τον Ναδάλ και το σήκωσε ο απίστευτος Φριτς

Παίζοντας τρομερό, επιθετικό τένις, πιάνοντας το υψηλότερο επίπεδο απόδοσης που θα μπορούσε να πιάσει, ο Τέιλορ Φριτς κέρδισε με straight sets τον Ράφαελ Ναδάλ στον μεγάλο τελικό του Indian Wells Masters και στέφθηκε πρωταθλητής στην Καλιφόρνια!

Ο 24χρονος Αμερικανός, μετά την εντυπωσιακή νίκη επί του Αντρέι Ρούμπλεφ στα ημιτελικά, “έσπασε” το αήττητο σερί 20 (!) αγώνων του 35χρονου Ισπανού, τον ανάγκασε στην 1η του ήττα μέσα στο 2022 και στο 1ο Masters της χρονιάς, κατέκτησε τον τίτλο μπροστά στους συμπατριώτες του.

Μετά

από δυο ώρες και τέσσερα λεπτά αμφίρροπης μάχης, ο Φριτς επιβλήθηκε του Ναδάλ με 6-3, 7-6 (5), έφτασε τους δυο ΑΤΡ τίτλους καριέρας (2-5 πλέον σε τελικούς) και από την επόμενη εβδομάδα θα είναι το νέο Νο13 στην παγκόσμια κατάταξη.

Τι κι αν ο Ράφα είχε να ηττηθεί σε επίσημο ματς από τις 6 Αυγούστου; Ο Φριτς εκμεταλλεύτηκε την μεγάλη κόπωση του Ισπανού, μετέτρεψε σε δημιουργικό άγχος, το στρες που πιθανότατα θα είχε πριν την παρθενική του εμφάνιση σε Masters τελικό και έφυγε θριαμβευτής από το Stadium 1 του Indian Wells Tennis Garden.

Σπουδαίο παιχνίδι έκανε ο Αμερικανός, που κράτησε την ψυχραιμία του ακόμη και μετά το χαμένο championship point του στο 10ο game του 2ου set και παρότι βρέθηκε πίσω με mini break στο tie-break (4-5), κέρδισε τους επόμενους τρεις πόντους και στέφθηκε πρωταθλητής στην έρημο!

Ο Φριτς, νωρίτερα στο 2ο set, είχε βρεθεί πίσω με break (1-2), όμως ούτε τότε έπαψε να το πιστεύει. Συνέχισε στον ίδιο, τρελό ρυθμό, δεν σταμάτησε να “πυροβολεί” winners και στο τέλος δικαιώθηκε με την τεράστια αυτή νίκη.

Τρία χρόνια μετά την προηγούμενη στέψη του σε ΑΤΡ τουρνουά (2019, Eastbourne International), ο Φριτς κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του. Τι κι αν οι προηγούμενοι 19 τενίστες που αντιμετώπισαν τον Ναδάλ φέτος, ηττήθηκαν ;

Με 47/76 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του και 4/9 break points, ο Φριτς έκαμψε την αντίσταση του θρυλικού Ισπανού, ο οποίος φαινόταν ότι δεν βρισκόταν στην καλύτερή του κατάσταση, εμφανώς καταπονημένος από τα συνεχόμενα, απαιτητικά ματς και σωματικά ανήμπορος, να φτάσει στα όριά του.

Ο Ναδάλ ολοκλήρωσε τον τελικό με 2/10 break points και “πληγώθηκε” από την αναποτελεσματικότητά του σε αυτό το κομμάτι, σε συνδυασμό με τη μέτρια μέρα που είχε σερβίροντας (43/78 πόντους).

Το αήττητο σερί του Ράφα σταμάτησε στο 20-0, όμως την Δευτέρα (21/3), στην ανανεωμένη παγκόσμια κατάταξη, ο Ισπανός θα βρεθεί εκ νέου στο Top3, προσπερνώντας τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, κι ανεβαίνοντας στο Νο3.

Όσον αφορά τον εμπνευσμένο Φριτς, έγινε ο 1ος Αμερικανός μετά τον Αντρέ Αγκάσι (2001), που κατακτά τον τίτλο στο Indian Wells.

Πηγή: tennis24.gr

Indian Wells: Κέρδισε τον Ναδάλ και το σήκωσε ο απίστευτος Φριτς on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Indian Wells, Κέρδισε, Ναδάλ, Φριτς,Indian Wells, kerdise, nadal, frits