Eurovision 2024: Νικήτρια η Ελβετία, 11η η Ελλάδα, 15η η Κύπρος

Ο Ελβετός καλλιτέχνης Nemo θριάμβευσε με το τραγούδι «The Code» στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με 591 βαθμούς και χάρισε την πρωτιά στη χώρα του, η οποία θα διοργανώσει τον διαγωνισμό για τρίτη φορά.

Σημειώνεται ότι η Ελβετία φιλοξένησε και κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό το 1956 στο Λουγκάνο και στην συνέχεια το 1988 με το τραγούδι «Ne partez pas sans moi» που ερμήνευσε η Σελίν Ντιόν.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Κροατία με τον Baby Lasagna και το

τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim» συγκεντρώνοντας 547 βαθμούς και τη τρίτη η Ουκρανία με τις Αlyona Αlyona και Jerry Heil που ερμήνευσαν το «Teresa & Maria» και πήραν 453 βαθμούς.

Την πεντάδα συμπληρώνουν η Γαλλία και το Ισραήλ.

Στην ενδέκατη θέση ήρθε η Ελλάδα μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι, η οποία ευχαρίστησε την ΕΡΤ και όλο τον κόσμο για την υποστήριξη που είχε καθ` όλη την διάρκεια της αποστολής.

Η άψογη ερμηνεία, η ευρηματική σκηνική παρουσία, την οποία επιμελήθηκε ο creative director Φωκάς Ευαγγελινός, η χορογραφία και το movement direction που έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), αποτυπώθηκαν στην σκηνή του Malmö Arena.

Η Μαρίνα και οι χορευτές, Huseyin Cetintas, Yasin Ametoglou, Βασίλης Καραγιάννης και Ειρήνη Δαμιανίδου, καθώς και η Ερασμία Μαρκίδη, που τη συνόδευε στα φωνητικά, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή.

Την δέκατη πέμπτη θέση κατέλαβε η Κύπρος με την 17χρονη Silia Καψής και το τραγούδι «Liar».

Τα αποτελέσματα:

Από τις στιγμές που ξεχώρισαν ήταν εκείνη κατά την οποία η Charlotte Perrelli, η Carola και η Conchita Wurst εμφανίστηκαν στη σκηνή της αρένας του Μάλμε για να αποδώσουν φόρο τιμής στους ABBA. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τότε που οι ABBA κέρδισαν τον διαγωνισμό με το «Waterloo».

Εκτός από το αφιέρωμα για τους ABBA στη σκηνή εμφανίστηκε και η περυσινή νικήτρια του διαγωνισμού Loreen.

Στον τελικό συμμετείχαν συνολικά 25 χώρες και όχι 26, αφού η Ολλανδία αποκλείστηκε. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η EBU αναφέρει: «Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και εικασίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος της αντιπροσωπείας. Διατηρούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού».

Πηγή: ertnews.gr

Eurovision 2024: Νικήτρια η Ελβετία, 11η η Ελλάδα, 15η η Κύπρος on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα