Βουλή – Καμμένος: «Παραμύθι» στα όρια της εθνικής μειοδοσίας

Μέσα σε ομοβροντία «γαλάζιων» πυρών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατήγγειλε στη Βουλή επιχείρηση κατασυκοφάντησής του και παράθεσε σειρά εγγράφων το θέμα της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Για «παραμύθι στα όρια της εθνικής μειοδοσίας» μίλησε στην πρωτολογία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της συζήτησης

στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβίας. Όπως τόνισε ο υπουργός: «Ακούστηκαν και γράφτηκαν απίστευτα πράγματα τις τελευταίες ημέρες. Το παραμύθι του ψεύδους και της κατασυκοφάντησης τελειώνει εδώ. Επί ένα μήνα έχετε επιδοθεί προσωπικά οι φερόμενοι δημοσιογράφοι – υπάλληλοι σε επιχείρηση κατασυκοφάντησης που φθάνει τα όρια εθνικής μειοδοσίας. Παρουσιάζετε μια καθ’ όλα νόμιμη υπόθεση ως διαφθορά, Ουδείς ενδιάμεσος, ουδείς μεσάζων. Είστε συνηθισμένοι από τις υποθέσεις που χειριζόσασταν εσείς. Γιατί δεν ζητήσατε τη σύγκληση της επιτροπής της Βουλής; Γιατί θέλατε να κατασκευάσετε σκάνδαλο».

Αναφερόμενος στην υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία σημείωσε ότι «η υπόθεση είναι πολύ απλή. Έγινε μια προσφορά πώλησης απαξιωμένων πυρομαχικών και την αποδεχθήκαμε. Επέλεξα να φέρω 66 εκατ. στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών. Δεν υπάρχουν εδώ απόρρητα έγγραφα. Σε όλα τα διαβαθμισμένα σας έχω δώσει πρόσβαση».

Όσον αφορά την καταγγελία του βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου για την αναφορά του Ταξίαρχου ο Πάνος Καμμένος είπε ότι: «Δεν υπάρχει αναφορά ταξιάρχου. Εκλήθη σε απολογία. Τι λέει ο ταξίαρχος Παπαδάκης; “Αγνοώ παντελώς οποιαδήποτε αναφορά σχετική”, λέει ο ταξίαρχος Παπαδάκης. Δεν υπάρχει αναφορά, υπάρχει ένα υποκλαπέν μήνυμα από το κομπιούτερ του. Έκανε αναφορά ο κ.Λοβέρδος. Το περιστατικό είχε να κάνει με την προσπάθεια κάποιων να χαλάσουν τη συμφωνία. Στο γραφείο μου ήρθε ο εισαγγελέας της στρατιωτικής δικαιοσύνης. Εκλήθη εισαγγελέας για να δούμε εάν κάποιοι διακινούσαν απόρρητα».

Ομοβροντία της Νέας Δημοκρατίας κατά του Καμμένου

Η συνεδρίαση στη Βουλή ξεκίνησε με ομιλητές τους ερωτώντες βουλευτές της ΝΔ.

«Η ΝΔ θεωρεί ότι οι συμφωνίες εκποίησης στρατιωτικού υλικού δεν βασίζονται σε διακρατική συμφωνία όπως ψευδώς διαβεβαίωσε ο Πάνος Καμμένος. Πρόκειται για συμφωνία που υπεγράφη με μεσάζοντα» είπε ο βουλευτής Ιωαννίνων, Κώστας Τασούλας, λέγοντας πως ο υπουργός Άμυνας «εξαπάτησε τη Βουλή». «Πρόκειται για συμφωνία αίσχους. Για θλιβερή, σκοτεινή και δυσάρεστη υπόθεση» πρόσθεσε, ο κ. Τασούλας, λέγοντας πως «ζητάμε από τον πρωθυπουργό να ενεργήσει αναλόγως και με πράξεις».

«Ούτε για κείμενο συμβάσεως για τυρόπιτες σε ΚΨΜ (Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδος) δεν είναι αυτή η συμφωνία» είπε από την πλευρά του ο βουλευτής Λακωνίας, Αθανάσιος Δαβάκης, αναφερόμενος στην συμφωνία με την Σαουδική Αραβία.

«Μας παραπλανήσατε εκ λάθους ή εκ δόλου για να τα αρπάξετε;» ρώτησε τον κ. Καμμένο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πρόσθεσε: «Εφόσον το έγγραφο είναι από το 2016 γιατί δεν μας ενημερώσατε τον Ιανουάριο του 2017 στην Επιτροπή ότι σε αυτή την υπόθεση έχουν ζητήσει να εκπροσωπούνται από έναν έλληνα ονόματι Βασίλειου Παπαδόπουλου, όπως ισχυριστήκατε;». Ο ίδιος, κάλεσε τον κ. Καμμένο «να αφήσει τις αστειότητες και να πάμε στην ουσία» και επικαλέστηκε τον κ. Παναγούλη, ο οποίος «μίλησε για καραμπινάτη υπόθεση μίζας».

Για ενέργειες και παραλείψεις του Πάνου Καμμένου που υποχρεώνουν τη Βουλή να ασχοληθεί με μια σκοτεινή υπόθεση, μίλησε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. Ενώ κατήγγειλε ότι «για για κερδίσει ένας λαθρέμπορος – μεσάζων εξαπατάται η Βουλή» και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με μια βαριά υπόθεση διαφθοράς. Κυρίες και κύριοι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο, βαθύτερο και ευρύτερο».

The post Βουλή – Καμμένος: «Παραμύθι» στα όρια της εθνικής μειοδοσίας appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα