Τσίπρας – Καμμένος: Τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά πλέον!

14:42 4/5/2018 - Πηγή: Armynow

Οι σχέσεις των δύο συνεταίρων ΤσίπραΚαμμένου απέχουν από την εικόνα που είχαν την ημέρα των εκλογών το Σεπτέμβρη του 2015.

Κάτι ο τούρκος δημοτικός υπάλληλος που πήρε το μηχάνημα του δήμου Αδριανούπολης και έκοψε μια βόλτα προς τα Ελληνικά σύνορα, κάτι το σημερινό επεισόδιο με το τούρκικο εμπορικό και την ελληνική κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, κάτι οι εξαλλοσύνες του συνονόματου Δημήτρη Καμμένου

στα τηλεοπτικά κανάλια, και Τσίπρας – Καμμένος φαίνεται να ήρθαν …λίγο πιο κοντά τις τελευταίες ημέρες!

Δεν ήταν λίγες οι φορές που το περασμένο διάστημα σχολιάστηκε στα ΜΜΕ, ότι ο πρωθυπουργός στα γνωστά επεισόδια με τους τούρκους δεν ενημερώθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αλλά από τον Α/ΓΕΕΘΑ. Μάλιστα η στενή σχέση πρωθυπουργού και Α/ΓΕΕΘΑ φάνηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη στο Καστελόριζο όπου έδειξαν την άριστη και φιλική σχέση που έχουν οι δύο άντρες.

Το περιστατικό τη περασμένη Τετάρτη με τον τούρκο «εισβολέα» όμως έφερε τον Πάνο Καμμένο αργά το απόγευμα στο Μαξίμου για να τον ενημερώσει. Συνάντηση που όπως λένε οι πληροφορίες επεκτάθηκε και στον Δημήτρη Καμμένο και τις συνεχείς επιθέσεις που εξαπολύει στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ των δύο «συνεταίρων» (Σκοπιανό, ν/σ για υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια κ.α.). Την ίδια άμεση ενημέρωση από τον ίδιο τον ΥΕΘΑ είχε και σήμερα ο Α. Τσίπρας όπως έγινε γνωστό για το περιστατικό με το τούρκικο εμπορικό πλοίο.

Σίγουρα οι σχέσεις των δύο συνεταίρων απέχουν από την εικόνα που είχαν την ημέρα των εκλογών το Σεπτέμβρη του 2015 να πανηγυρίζουν με τα χέρια πιασμένα. Η δράση του ΥΕΘΑ και για να είμαστε και δίκαιοι η στοχοποιησή του από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον φιλικό της Τύπο μετέτρεψαν τον Π. Καμμένο σε «βαρίδι» για την κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή η στροφή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα σε σοσιαλδημοκρατική ρότα και οι κεντροαριστερές προσεγγίσεις που αναζητά για να στηριχτεί στη μεταμνημονιακή εποχή και μέχρι τις εκλογές έχουν αυξήσεις τις πιέσεις που δέχεται να «ξεμπερδέψει» με τον Πάνο Καμμένο.

Αρχής γενομένη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι πιέσεις έχουν επεκταθεί και από διάφορα στελέχη της κεντροαριστεράς που προσπαθούν να διαμορφώσουν κλίμα μελλοντικής συνεργασίας. Ενώ «δουλειά» έχουν πιάσει και δημοσιογράφοι του χώρου που καλούν ανοιχτά πλέον με άρθρα τον Α. Τσίπρα να απεμπλακεί από τον Π. Καμμένο. Όσο περνάει ο καιρός ο Πάνος Καμμένος που ξέρει ότι το αυτόνομο μέλλον των ΑΝΕΛ διαγράφεται δυσοίωνο βλέπει να ανοίγονται και γι’ αυτόν νέες ευκαιρίες για επιστροφή στον δικό του ιδεολογικό χώρο. Τόσο η πρόσφατη επίσκεψη στο ΥΠΕΘΑ του Φαήλου Κρανιδιώτη αλλά και η πρόσφατη ανακοίνωση δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα από Παπακώστα, Αντώναρο, Καραχάλιο διαγραμμένα στελέχη όλοι της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλοι του «Καραμανλικού» μπλοκ, μπορούν να αποτελέσουν σανίδα σωτηρίας.

Το σίγουρο είναι ότι πολλές εξελίξεις θα δρομολογηθούν και θα φανεί στο που θα κατευθυνθούν μετά τις 21 Αυγούστου και τη λήξη του μνημονιακού προγράμματος όπου είναι σχεδόν σίγουρο, ότι θα ακολουθήσει σε σχηματισμό νέου κυβερνητικού σχήματος που θα σηματοδοτήσει πως θα κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι τις εκλογές.

The post Τσίπρας – Καμμένος: Τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά πλέον! appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα